COVER magazin.com

Mogu li muškarci nakon 50 izgledati dobro?!

Mogu li muškarci nakon 50 izgledati dobro?!

Imati preko 40 godina danas nije puno. Brojni muškarci s 40 izgledaju jako dobro.

Međutim, čini se da s 40 i nešto, mnogi muškarci odustanu od brige za sebe i obraćanja pažnje na vlastiti izgled. Međutim, to ne mora biti tako. Najvažnije je biti u formi. Zdravo se hraniti i voditi zdrav životni stil. Osim forme za koju se morate brinuti postoje i modna pravila koja će vam pomoći da izgledate dobro. Samo zato što ste prešli 50 ne znači da se više ne trebate truditi ili pratiti modu. Međutim, morate uzeti u obzir i svoje godine.

Boje odjeće

Morate prihvatiti da se vaše tijelo mijenja, ali i boja kose i kože. Što znači da ćete morati prilagoditi boju odjeće. Možda vam više neće dobro odgovarati boje koje su do sad bile vaš najčešći ili najdraži izbor. Provjerite ponovno da li vam još uvijek odgovaraju boje koje nosite.

Odjeća u trendu

Tražite odjeću koja vam dobro stoji i odgovara vašem obliku tijela, a ne odjeću koja je moderna. Ako kupite odjeću koja je moderna, a uz to ne pristaje obliku tijela izgledat ćete kao da ste odjenuli odjeću od sina ili da imate krizu srednjih godina.
To ne znači da ne trebate nositi odjeću koja je moderna, ali da mora odgovarati vama. Jedno je nositi moderne vrećaste hlače, a potpuno drugo moderno odijelo. Držite se klasičnih malo moderniziranih kombinacija.

Promjena stila

Čak i ako imate dobro tijelo i vježbate to ne znači da trebate nositi istu odjeću kao prije 20 godina. Niske traperice, uske hlače, vrećaste i spuštene hlače, ostavite u prošlosti. No, još uvijek možete nositi traperice, ali nešto klasičnije.

Obratite pažnju na detalje

Vrlo je važno da odjeća bude prikladna prilikama i životnom stilu. Poslovno ćete izgledati u košuljama jasnih linija, uvijek čistim i dobro ispeglanim. Hlače trebaju biti odgovarajuće, ni preuske ni preširoke. Također važan je remen, ali i cipele.
Sportska odjeća uključuje hlače i majicu prikladnu aktivnostima kojima se bavite. Izbjegavajte uske traperice i široke šarene majice.
Stil života danas je takav da muškarac s 40 godina sigurno nije star i ne treba se tako ponašati. Ali to sigurno jesu godine u kojima treba znati pokazati najbolje od sebe.

Najzgodniji muškarci preko 40:

George Clooney (1961)

George Clooney
Johnny Depp (1963)

Johnny Depp

Bruce Willis (1955)

Bruce Willis

Kevin Costner (1955)

Kevin Costner

Brad Pitt (1963)

Brad Pitt

David Duchovny (1960)

David Duchovny
Clive Owen (1964)

Clive Owen

Keanu Reeves (1964)

Keanu Reeves

Patrick Dempsey ( 1966)

Patrick Dempsey

Matt LeBlanc (1967)

Matt LeBlanc
Antonio Banderas (1960)

Antonio Banderas
Denzel Washington  (1954)

Denzel Washington