25. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Muški remen

Jedan od važnijih dodataka u muškoj modi svakako je remen. Modno osvješteniji muškarci lako će prepoznati trendove u dizajnu, materijalu, kopči, logu, kao i koji remen ide uz koje hlače ili odijelo. S druge strane su muškarci koji će na pitanje što je dobar remen odgovoriti da je to kvalitetan kožni remen.

Kako god bilo muška odjeća je nekompletna bez remena. Muškarci najviše vole remenje u crnoj boji, kao i svim nijansama smeđe. Crni remen je klasika i sigurno ga ima svaki muškarac. Remenje poznatih brandova, često s istaknutim logom, češće nose mlađe muškarci, dok stariji uglavnom biraju neutralnije kopče bez loga.
Remen za casual odjeću je širi od remena za odijelo, i može ga se naći u različitijim bojama, dok je remenje za odijelo uglavnom tamno, poliranog izgleda uz malo sjaja.
Ako ste više sportski tip, uglavnom u trapericama, možete remen od kože zamijeniti nekim drugim, koji će više odavati ležerniji look.

Ako niste sigurni kakav remen izabrati, vodite se za osnovnim pravilom da bi remen trebao odgovarati cipelama. Kad to uskladite već ste riješili pola posla. A što se tiče boje, ako niste za eksperimente izaberite jednu od već spomenutih boja, tj. crni ili smeđi.

Druge boje je teže kombinirati i ne idu uz sve. Naravno da bi bilo dobro uz svjetlije kombinacije odjela izabrati i neku svjetliju nijansu remena (i cipela).

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana
Gucci
Gucci
Prada
Prada
Salvatore Ferragamo
Salvatore Ferragamo