28. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Dragi, voliš li me? A koliko me voliš?

Vjerojatno ste ovo već čuli. Voliš li me još uvijek? Koliko me voliš? Ne voliš me kao prije! Žene kvantificiraju ljubav dok muškarci ne...

Dragi, voliš li me? A koliko me voliš?

Vjerojatno ste ovo već čuli. Voliš li me još uvijek? Koliko me voliš? Ne voliš me kao prije!

Žene kvantificiraju ljubav dok muškarci ne. Muškarac kada se zaljubi usmjeren je na objekt ljubavi. Želi je osvojiti i osvaja je. Želi da bude samo njegova. No, stanje takve zaljubljenosti prema mnogim istraživanjima traje 6-18 mjeseci. Nakon toga se veza nastavlja u drugačijem obliku ili dolazi do prekida.

Muškarcima je jasno da se neke stvari moraju reći, da se mora razgovarati. No, muškarcima se ljubav i privrženost uglavnom podrazumijevaju. Slično kao navijanje za određeni klub. Jednom kada se zna za koji klub jedan muškarac navija, nitko ga to ne pita ponovno. Podrazumijeva se, sve dok ne dođe do neke promjene, koju bi on sam rekao i pokazao.

Muškarac uglavnom neće pitati ženu da kvantificira svoju ljubav. Njemu je dovoljno da je ona pokaže. Prigovorit će ako mu nešto ne odgovara, predložiti promjene, pitati zašto se ona promijenila, ali rijetko će pitati koliko ga voli.

Žene ljubav doživljavaju više kao promjenu dok je ona muškarcima stanje. Zbog toga dolazi do takvih razlika. Žene se brinu da će je on prestati voljeti, da će otići… Zato neprestano postavljaju isto pitanje, kako bi dobile potvrdu da se ništa nije promijenilo.

No, sigurno na pitanje: Koliko me voliš danas? nećemo im odgovoriti: Volim te malo manje nego jučer! Posebno ne: Volim te manje jer danas loše izgledaš i nisi raspoložena, ako sutra budeš u dobrom raspoloženju, opet ću te voljeti puno!

To bi bio jedan normalan razgovor i odgovor, no vrlo teško ćete pronaći ženu kojoj bi takav odgovor bio zadovoljavajući. Mnogi muškarci su shvatili da su to pitanja poput: Kako si? Nitko ne pita da bi dobio točan odgovor, nego tek toliko da nešto pita.

Uopće, kakav bi odgovor na ovakva pitanja o ljubavi mogao biti? Osim ako nije početak nekog ozbiljnog i mukotrpnog razgovora.

Ma koliko nama bila smiješna ta pitanja, ženama su često potvrda da je sve još uvijek na pravom mjestu. Slična je situacija kada žena naglo odluči ošišati kosu i promijeniti boju, mnogi muškarci pitaju da li ga još uvijek voli ili ima drugoga. Dok muškarci reagiraju na promjene žene reagiraju i na statičnost.

Sljedeći put samo odgovorite na takvo pitanje, nemojte mu se čuditi niti shvaćati doslovno.