16. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Za uspjeh veze prilagodite se njenoj inteligenciji

Ako želite osvojiti neku djevojku, a potom imati i dobru vezu morate se prilagoditi inteligenciji svoje djevojke...

Ako želite osvojiti neku djevojku, a potom imati i dobru vezu morate se prilagoditi inteligenciji svoje djevojke. Inteligencija nije bitna za uspjeh veze, ali ponekad može biti bitno kako se vi prema njoj postavite.

Pametna djevojka

– Nemojte naglašavati njenu inteligenciju –

Ako djevojka s kojom izlazite ima visok IQ, pri tome ne mislimo da je prvo vodite na testiranje, nego zaključite da je inteligentna, nemojte to naglašavati. Takve djevojke su toga svjesne i naviknute su da je njihov mozak značajno oruđe, slično kao što su zgodne djevojke svjesne svog izgleda i koliko se on primijeti. Komplimenti o inteligenciji, poput „kako si pametna“ ili će joj biti dosadni i naporni, ili će poticati aroganciju. Ako takva djevojka ne smatra sebe „pametnom“ iako to možda objektivno jeste, takav komentar će opet biti loš jer će ga smatrati provokacijom. Fokusirajte se na druge aspekte takve djevojke.

– Pustite je neka priča o svojim iskustvima –

Vrlo često su takve djevojke imale negativnih iskustava u životu zbog svoje sposobnosti, vjerojatno su ih zvali štrebericama, pametnjakovićkama ili nešto slično. Ključno je razgovarati o njenim interesima, strastima ili znanju. Nemojte se koncentrirati na priče o inteligenciji, nego na područja koja ju zanimaju i o kojima želi pričati. Koncentrirajte se na nju, a ne njenu inteligenciju. Ljudi, općenito, vole pričati o onome što vole i čim se bave.

– Naglasite njenu privlačnost, ljepotu… –

OK, ona je inteligentna. To je već jasno. No, pokažite joj da vas fizički privlači, a ne da je samo osoba s kojom možete o svemu razgovarati. Većina žena voli kada im kažete da su lijepe ili istaknete nešto što vam se sviđa na njoj. Izbjegavajte standardne i lažne izjave, držite se onoga što vam se stvarno sviđa na njoj. Sigurno će odmah shvatiti ako izmišljate komplimente.

Ne tako pametna djevojka

– Nemojte da se osjeća glupo –
Ako djevojka nije baš pretjerano pametna, ima neke druge sposobnosti koje vama odgovaraju i koje vam se sviđaju. Ali nikada nemojte spominjati da se u nešto ne razumije. Za mnoge stvari iskustvo može nadoknaditi inteligenciju, stoga, nemojte to zanemariti. Ako slučajno upotrijebi pogrešnu riječ, pokušajte joj suptilno objasniti značenje te riječi ili recite da ćete skupa provjeriti što to ustvari znači. Slično je i s pravopisnim pogreškama. Fokusirajte se na njeno učenje, na prilagođavanje i na sve pozitivne pomake.

– Ne koristite obrazovanje kao argument –

Nemojte donositi odluku samo na temelju njenog obrazovanja. Već svi znamo da ima glupih osoba koje su završile fakultet i pametnih sa srednjom školom. Ako vi imate viši stupanj obrazovanja, nemojte to naglašavati. Posebno ne u kontekstu: „Ti se u to ne razumiješ“, „Nisam pitao tebe za savjet jer to nije tvoja razina“ takve rečenice više govore o vama nego o njoj.


– Naglasite njene uspjehe –

Iskoristite trenutke njene briljantnosti i pohvalite je. Komplimentirajte dobro obavljenim poslovima, ma kako se vama činili malima.

– Recite joj da je lijepa –

Komplimentirajte njenom izgledu, ali iskreno. Većina djevojaka voli čuti da je privlačna osobi koja im se sviđa. Ako se pokušavate koncentrirati samo na pamet, pomislit će da vas ne privlači.