COVER magazin.com

Kako i zašto održavati stan urednim ako živite sami

Kako i zašto održavati stan urednim ako živite sami

Mnogi, posebno muškarci, misle da bi stan bio uredan, čist i svjež kako je potrebno  u njemu imati žensku ruku. To je najčešće stav samaca koji svoj nered pravdaju time što su muškarci. No, budite svjesni da je držanje stana urednim vrlo bitno.

Pođite od osnovne ideje, sami ste, upoznali ste neku djevojku i želite je dovesti u stan, zar to nije jedna od prednosti kada živite sami? No, u kakav stan ćete je dovesti? Koliko puta godišnje ostavite stan u stanju da možete nekoga dovesti bez pripreme? Želite li da djevojka vidi kako živite, koliko ste neuredni i da li će zbog toga poželjeti nastaviti se družiti s vama?

Volite li vi uredne žene?

Možda vama ne smeta da je njen stan neuredan dok je ona dotjerana, ali jeste li sigurni? Kako god bilo, kod žena je drugačije. Ma koliko vi izgledali dobro i bili uredni, ako vam je stan „svinjac“ njima će to smetati. Zašto? Zato što naglašava da se brinete samo o sebi i ni o čemu drugom. Dodatni problem neurednih muškaraca je u tome što kada naviknu na neurednost misle kako je to normalno i da je i kod drugih tako. Niti ne shvaćaju kolika je razina njihove neurednosti i kakav dojam ostavljaju na druge koji uđu u njihov stan.

Kako čistiti stan?

Muškarci, za razliku od žena, ne razmišljaju o čišćenju kao nečemu čemu će posvetiti dan. Ako već znate da ne možete odvojiti cijeli dan za čišćenje, odvojite svaku večer 15-30 minuta za čišćenje i obavite sve što se mora napraviti. To nije puno, samo je potrebno da vam postane navika. Operite suđe od tog dana, posložite odjeću, prljavu ubacite u koš, a već sutra ćete se osjećati bolje jer ćete doći u uredan stan. Ako vam to postane navika shvatit ćete kolike su prednosti.
Jednom tjedno morate odvojiti malo više vremena, i obaviti sve ono što preko tjedna niste. Bacite stare časopise, reklame, obrišite pod, promijenite posteljinu, izbacite sve nakupljeno smeće, očistite kupaonu… Obavezno dok to radite otvorite sve prozore (ako je moguće) kako bi se promijenio zrak u stanu.

Prednosti redovnog čišćenja stana

Nakon cjelodnevnog sjedenja u uredu čišćenje stana će vam dobro doći kao oblik kretanja, tjelovježbe pa čak i kao način da gubite kalorije.

Osim toga u urednom stanu ćete se lakše snalaziti, sve će biti na svome mjestu i trošit ćete manje vremena na potragu za stvarima. Ako je odjeća uredno složena i čista uvijek ćete imati što odjenuti. A osim toga održavanje stana čistim pomaže u očuvanju stana. Bez obzira koliko ste novaca potrošili na uređenje ako stan ne održavate čistim sve će se brzo uništiti.

Na ovaj način ćete uvijek imati uredniji stan, bit će ugodnije vama, ali i svim gostima, ne samo djevojkama, nego i muškim prijateljima ili rodbini koja svrati.

Stvorite ugodan stan za žensko društvo

Biti samac i imati stan koji je ugodan i za žene ne znači da trebate imati ružičaste ručnike, mirisne svijeće ili cvijeće u stanu.

No, što to znači?

Kada planirate žensku posjetu u svome stanu imajte u vidu nekoliko bitnih stvari. Miris je jako bitan. Žene, ali ni muškarci, ne vole biti u nečemu smrdljivom. Ako ste vi naviknuli na miris svoga stana, to ne znači da je on ugodan. Pokupite prljavo rublje, obuću, smeće… Prozračite stan. Otvorite širom prozore, nemojte samo uzeti umjetni miris i pošpricati jer to neće pomoći. Kombinirajte ovo dvoje, ali koristite blage i suptilne osvježivače zraka.

Druga važna stvar je urednost. Posložite stvari na svoje mjesto. Prljavog rublja ne smije biti nigdje osim u košu koji je tome namijenjen. Kupaonica mora biti potpuno čista, kao i čisti ručnici u njoj.

Fotografije obitelji ili prijatelja mogu biti na vidljivim mjestima, ali bivših djevojaka ne. Čak i kad su grupne fotografije.
Ako imate spremište ili prostoriju u koju sve spremate obavezno zatvorite vrata.

Uvijek razmislite kakav bi na vas dojma ostavila djevojka da vas dovede u takav stan? Da li biste s njom željeli nešto ozbiljnije? I onda uzmite u obzir da su žene prema urednosti još kritičnije.