29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

OI u Londonu – nevjerojatne pripreme za sigurnost i udobnost

Olimpijski odbor je potrošio više od tri milijarde dolara kako bi se u Londonu procijenjenih 11 milijuna gledatelja osjećalo sigurno.

Olimpijski odbor je potrošio više od tri milijarde dolara kako bi se u Londonu procijenjenih 11 milijuna gledatelja osjećalo sigurno.

Sigurnost na stadionima

Da bi se zaštitili od zaraznih bolesti kanadski istraživači su kombinirali softver koji prati gužve s alatima koji predviđaju izbijanje zaraza u realnom vremenu.

 

Vodeni centri

Olimpijski park leži na tlu onečišćenom uljem, katranom, arsenom i olovom. Radovi na iskopima su izvadili skoro 1,5 milijuna kvadratnih metara tla što je dovoljno da se popuni oko 600 olimpijskih bazena.

 

Željeznički prijevoz – Stratford Regional Station

Oko 240.000 ljudi će stizati u Olimpijski park putem željezničkog prijevoza. Jedan od njih je i Stratford Regional Station u koji je uloženo oko 150 milijuna dolara kako bi se preuredio, uljepšao i utrostručio svoje kapacitete.

 

Medicinska pomoć – GlaxoSmithKline Lab

4 satni laboratorij u Harlow, Essex, testirat će polovicu olimpijaca, uključujući i sve osvajatelje medalja. Preko 6200 uzoraka bit će testirano na steroide i ostale nedozvoljena sredstva.

 

Zabranjeno područje – protuzračne rakete

 

Močvarni park

Više od 300.000 biljaka je presađeno na močvarno tlo i bivše odlagalište u parku.