29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Moderne muške cipele za svaki stil odijela

Moderne muške cipele za svaki stil odijela

Iako se neutralne muške cipele mogu odjenuti u različitim prilikama ipak je jednostavnije imati nekoliko pari koje se mogu kombinirati ovisno o potrebama. Danas se uz odijela mogu odjenuti skoro svi tipovi cipela, uključujući tenisice, tako da je sloboda u izboru velika. No, određene prilike ipak zahtijevaju manje prilagodbe, i htjeli to ili ne, ali različite prilike zahtijevaju različite cipele.  Ispod navodimo kako odabrati prave cipele za stil odijela koji vam treba.

  • Kada želite klasičan stil, ne možete pogriješiti s crnim kožnim cipelama. Ako tražite elegantniji dojam izaberite lakirane, a za nešto opušteniji birajte crne cipele od brušene kože. Ovakve cipele i kombinacije nikad ne izlaze iz mode i uvijek su siguran izbor.
  • Klasične cipele s kopčom ili remenom dobra su zamjena za one s vezicama. Ovakve cipele su klasične, nisu pretjerano u modi, ali ni izvan trenda. Umjereno su formalne, dakle idealan izbor za svakodnevne odlaske u ured.
  • Sjajne cipele su modernija i nešto elegantnija verzija crnih cipela. Dobra kombinacija uz siva odjela, a mogu biti izbor za svaku priliku.
  • Smeđe cipele bit će dobar izbor za one koji su češće u odijelima i trebaju više kombinacija. Možete ih kombinirati uz smeđe, bež ili tamno plavo odijelo.
  • Za večeru na kojoj želite ostaviti dojam, dobar izbor će cipele koje se ističu, bojom ili stilom. One nisu elegantne kao klasične crne lakirane cipele, a detalji na njima ostavljaju moderan, ali i manje elegantan dojam.
  • Za one koji ne vole klasiku dobar izbor su cipele u boji. Bež cipele ne samo da će dobro ići uz odijela nego ih možete kombinirati i s tamnim trapericama. Slično je i s brojnim nijansama plavih cipela.
  • Dobar izbor za muškarce koji ne žele previše pratiti modu, niti se osjećati kao da su zapeli u prošlosti, su cipele na vezanje, ali nešto modernijeg oblika. Ovo su klasične muške cipele za odijela, te ukoliko ne nosite često ovakve cipele niti odijela, bit će najbolji izbor za vaš ormar.
  • Moderne cipele su u dvije boje, ali ako vam trebaju za poslovni izgled, tada izaberite neke na kojima te boje nisu pretjerano naglašene. Ovakve cipele će ostaviti moderan i poslovan dojam, ali ne pretjerano formalan.
  • Za opušteniji, poslovan, a moderan look dobar izbor mogu biti tenisice koje su već neko vrijeme popularna kombinacijama za brojne ležernije prilike. Naravno, to nisu klasične sportske tenisice u kojima bi išli na teren baviti se sportom, trčati ili trenirati, nego tenisice koje su namijenjen svakodnevnom nošenju izvan sportskih terena.

Vezano:

Cipele mogu biti dio looka koji govori o stilu. Uobičajeno će mnogi reći da je većina cipela za odijela slična, i donekle su u pravu. No, kada se želite malo odmaknuti od toga otvaraju se brojne mogućnosti te je tek tada vidljivo koliko je širok spektar cipela za odijela. Uglavnom će rijetko kome trebati svi tipovi cipela, nego bi trebalo izabrati onakve kakve se uklapaju u vaš stil, ali i potrebe. Budući da izbor ovisi o poslovnom okruženju, kao i situacijama u kojima najčešće nosite odijela.

Cipele mogu biti i element kojim ćete unijeti malo raznolikosti u odijevanje, posebno ukoliko uobičajeno imate slična odijela. One mogu jednako kao košulja ili kravata biti element koji će pokazati vašu modnu strnu, ali i one su način da jedno te isto odijelo pretvorite adekvatnim za različite prilike. Kada se na isto odijelo odjene bijela košulja i lakirane cipele nije isti dojam kao odijelo s majicom ili košuljom na pruge i nekim opuštenijim cipelama, iako su to i dalje cipele koje idu na odijelo.