24. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Navike popodnevnog spavanja 4 kultna muškarca

Ekscentrični umjetnik Salvador Dali vjerovao je da je ključ njegovog uspjeha u "ciljanom sanjarenju" i mikro spavanju.

Navike popodnevnog spavanja 4 kultna muškarca

Winston Churchill

Winston Churchill je zapravo imao dva radna dana u jednom. O njegovom popodnevnom snu nije bilo rasprave i prakticirao ga je svaki dan.  Započeo bi dan u 8 ujutro doručkom i radio sve do ručka. Nakon ručka bi slikao ili igrao karte sa svojom suprugom, a tada prilegao i odspavao malo. Budio se u 6.30 popodne, ponovno tuširao doslovno započeo još jedan radni dan i radio do kasno u noć. On je smatrao kako mu popodnevni san pomaže da ima dupli radni dan i odradi dvostruko više.

Napoleon Bonaparte

Navodno je Napoleon Bonaparte bio pun energije i galopirao od mjesta do mjesta, obavljajući zadatke, planirajući strategije… Ali kažu kako je imao mogućnost da zaspi u trenu oka. Navodno bi zaspao poput male bebe na pola sata i netom prije važne bitke. Često bi zatvorio oči i zaspao na nekoliko minuta.

Thomas Edison

Navodno je Thomas Edison mogao raditi u komadu i 72 sata, a ponekad bi noći spavao tek tri sata. Njegov je pomoćnik jednom izjavio da on uopće ne spava, nego da često pridrijema. Ukupno bi preko dana odspavao tri sata, ali nikad u komadu. Kažu kako je mogao odrijemati bilo kada, bilo gdje i na bilo kakvom stolcu.

Salvador Dali

Ekscentrični umjetnik Salvador Dali vjerovao je da je ključ njegovog uspjeha u “ciljanom sanjarenju” i mikro spavanju. Držao bi novčić u ruci, koji bi mu ispao iz ruke kada bi zaspao i tada ga probudio. Dali je vjerovao kako je to mikro spavanje koje bi trajalo tek sekundu budilo umjetnika u njemu i doprinosilo njegovom psihofizičkom boljitku.

Kako bolje iskoristiti dan [ SELFHELP ] – COVER magazin.com

Kako bolje iskoristiti dan [ SELFHELP ]