18. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Ključni trendovi u muškoj modi

Klasične siluete upotpunjene suvremenim detaljima u obliku gustih uzoraka i geometrijskih print motiva glavni su trendovi muške mode ove sezone. Kombiniranje različitih detalja i uzoraka jednostavan je potez koji će osvježiti svaki outfit, a ne zahtijeva previše truda, već samo malo modnog znanja...

Ključni trendovi u muškoj modi

Novi Heraldi for men style report na jednom mjestu donosi pregled ključnih trendova kada je riječ o muškoj modi.

Klasične siluete upotpunjene suvremenim detaljima u obliku gustih uzoraka i geometrijskih print motiva glavni su trendovi muške mode ove sezone. Kombiniranje različitih detalja i uzoraka jednostavan je potez koji će osvježiti svaki outfit, a ne zahtijeva previše truda, već samo malo modnog znanja.

Style tips & tricks

•         Tradicionalna bijela košulja odlična je podloga za šarene modne dodatke. Klasična kravata ove sezone dobiva proljetni makeover u obliku sitnih detalja – britanski modni vizionar Paul Smith predlaže cvjetni print ili sitni uzorak jagoda kao odličan način kako „začiniti“ najneutralniji komad u muškoj garderobi. Dodatan pomak prema eklektičnom brit-pop stilu poznatog dizajnera predstavljaju i leptir-kravate koje će sigurno oduševiti sve modne znalce.

•         Ukoliko niste fanovi klasičnih bijelih košulja, uvijek postoji alternativa u obliku košulje ili slim-fit majice sa šarenim printom koja se nosi uz blejzer neutralnih boja. Sivi ili tamnoplavi tonovi, poput onih prisutnih u JOOP! kolekciji, odličan su način za „smirivanje“ jačih uzoraka, a želite li postići nešto upečatljiviji styling bez rizika da pretjerate, podstava blejzera može biti ukrašena komplementarnim printevima poput točkica ili prugica.

•          Zazirete li od miješanja uzoraka, ograničite se na jednostavno casual odijelo i košulju sa sitnim printom – talijanski Canali predlaže guste cvjetne print motive u tonovima bordo i svijetloplave koji će sa savršeno slagati s tamnoplavim JOOP! odijelom i smeđim kožnatim Paul Smith blucher cipelama koje s unutarnje strane skrivaju šarene prugice.