24. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Pokloni od bivše

Normalno je da ste u vezi dobili određene poklone od djevojke. No pitanje je što s tim poklonima nakon prekida. Praktični i korisni pokloni mogu ostati kod vas. Nema potrebe da sada...

Pokloni od bivše

Normalno je da ste u vezi dobili određene poklone od djevojke. No pitanje je što s tim poklonima nakon prekida. Praktični i korisni pokloni mogu ostati kod vas. Nema potrebe da sada bacate mobitel ili TV koji ste dobili na poklon.

No, sentimentalne poklone ne trebate čuvati. Pogotovo ne ako već imate novu djevojku. Slike, razglednice, medvjediće i slično nakon prekida spremite u kutiju i odnesite u garažu.  Ovakvi pokloni ne trebaju biti na području koje je vidljivo novoj djevojci, a pogotovo ih ne trebate pokazivati, objašnjavati i prepričavati priče vezane uz te predmete.

Ako pospremanje niste napravili prije ulaska u novu vezu, napravite ga što prije.

Čak i ako još uvijek nemate nikog novog u životu zadržavanje poklona i stvari koje ste dobili od bivše usporava proces prebolijevanja jer svaki put kadaa vidite neku stvar koju vam je kupila bivša podsvjesno započinjete misliti o njoj. To može iznova aktivirati emocije, te vas sputavati u tome da nastavite dalje i viđate druge ljude. Ako stavite izvan vidokruga sve što vas podsjeća na bivšu manje ćete se prisjećati i brže ćete krenuti dalje. Zadržati stvari od bivše vjerojatno možete samo ako ste dovoljno zreli i sposobni prisjećati se samo lijepih trenutaka bez da osvježavate emocije vezane uz zaljubljenost.

Očuvane poklone donirajte

Doniranje stvari koje su očuvane je vjerojatno najplemenitija stvar koju možete napraviti s njima. Ako ne želite vratiti poklone koje ste dobili, bivšoj, ali ni baciti, odlična ideja je da ih donirate i poklonite na taj način nekome kome će biti korisni. Poklanjanje takvih stvari nekoj trećoj osobi je najsigurniji način da ih više ne gledate ni vi ni vaša bivša. Dobra stvar je i to što ste na ovaj način sigurni da ih više nikad nećete dobiti natrag, jer sigurno nećete tražiti natrag ono što ste jednom donirali.

Poklone možete prodati

Iako se čini trajnim rastankom od stvari koje vam je bivša dala, ono novo što kupite i dalje će vas podsjećati na prošlost i bivšu vezu, tako da je ovo dobra ideja samo ako su pokloni jako vrijedni, a vi povrijeđeni, te će vam novčana naknada koju dobijete od prodanih poklona biti na neki način kompenzacija za traume vezane uz prekid.

Ponekad treba baciti poklone koje smo dobili od bivše

Ponekad je jednostavno bacanje u koš za smeće jako dobra ideja. Iako nije ekološki prihvatljiva opcija i ne pridonosi održivom razvoju, neke stvari jednostavno trebate baciti. Pokupite sve što vidite od bivše i potrpajte u vreću i bacite. Ovo će donijeti pravo olakšanje posebno ako je veza biti toksična, te će bacanje ovih stvari djelovati zacjeljujuće.

Kada poklone vratiti bivšoj

Vraćanje poklona nakon prekida osobi koja vam ih je dala, odnosno bivšoj, stvar je osobnog odabira i nema pravila kada ih vratiti, a kada baciti. Obično se pokloni vraćaju ako na neki način želite ostaviti otvorena vrata, te ostaviti opciju da ako se bivša predomisli nakon prekida, pomirenjem ponovno dobijete svoje stvari natrag.

Što ako od bivše dobijete nove poklone

Ponekad se zna desiti situacija do osobe dobiju božićne poklone ili rođendanske poklone od bivših partnera. Većina osoba ne zna kako reagirati u takvoj situaciji i koje bi bilo prihvatljivo ponašanje. Stvar je vrlo delikatna, pa je zbog toga jako bitno da vaš odgovor bude iskren i reflektira ono što želite. Ukoliko želite neku vrstu pomirenja možete uzvratiti poklonom, ukoliko želite pokazati da ste i dalje ljuti ili da vas uopće ne zanima ignorirajte i bacite ili donirajte i novi poklon. Ukoliko želite pokazati da ste preboljeli i nastavili sa životom bez ljutnje i negativnih emocije, jednostavno zahvalite porukom. Pošaljite poruku “Hvala” i nemojte se upuštati u daljnju komunikaciju.