25. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Osnovne navike uspješnog fitnessa

Motivacija – ponekad je najteže uopće se natjerati i početi s vježbanjem. Bez obzira da li vam se ne sviđa ono što vidite u ogledalu, da li kolega s posla bolje izgleda ili vas je ostavila cura zbog nekog nabildanog tipa...

Osnovne navike uspješnog fitnessa

1- Motivacija – ponekad je najteže uopće se natjerati i početi s vježbanjem. Bez obzira da li vam se ne sviđa ono što vidite u ogledalu, da li kolega s posla bolje izgleda ili vas je ostavila cura zbog nekog nabildanog tipa, morate imati dobar razlog za vježbanje.

2 -Postavite cilj – što želite postići da li je to gubitak težine, masnoća, jačanje muskulature… i onda se držite toga. Jasno definirajte taj cilj. Što ga jasnije definirate lakše ćete do njega doći. Osim toga bilo bi dobro napraviti i kratkoročne ciljeve. Na taj ćete način svako malo moći provjeriti kojim tempom idete i da li je dobar ili trebate nešto mijenjati.

3 – Volja- ukoliko nemate volje i želje za promjenom ali i za vježbanjem onda sve drugo nema smisla.

4- Navika- pretvorite odlazak u teretanu u naviku. Napravite plan kojim danima ćete vježbati i neka to budu skoro nepromjenjivi planovi. Na taj način nećete razmišljati da li ostati gledati tv ili otići u teretanu.

5-Pogledajte svoj odraz u ogledalu – iako zvuči smiješno, ali dok vježbate i kod kuće pogledajte kako vam sada izgledaju mišići i da li ste napredovali. Svaki put kada primijetite pomake, dobit ćete i volju i motivaciju za nastavak vježbanja.

6-Jedite i odmarajte se dovoljno. – Ukoliko naporno vježbate nešto morate mijenjati i na ovom području.

7-Pratite napredak – osim u ogledalu napredak mjerite težinom utega, brzinom kretanja, izdržljivošću te brojem ponavljanja. Na taj ćete način imati čvrst dokaz što ste napravili.

Vezano:

Motivacija – Kako se motivirati i ostati motiviran?! [ SELFHELP ]