20. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Koliko treba za oporavak od prekida?

Koliko će vam trebati za oporavak nakon prekida često ovisi o načinu i uzroku prekida, to nije ništa novo, no Rich Santos je napravio podjelu na 7 tipova prekida i poredao ih piramidalno, od najlakšeg prema najtežem prekidu.

 

Koliko treba za oporavak od prekida?

Koliko će vam trebati za oporavak nakon prekida često ovisi o načinu i uzroku prekida, to nije ništa novo, no Rich Santos je napravio podjelu na 7 tipova prekida i poredao ih piramidalno, od najlakšeg prema najtežem prekidu. Za prvi će vam trebati najmanje vremena, ali kod svakog slijedećeg tipa trebat će vam više vremena kako biste preboljeli prekid. Uvijek možete misliti da niste prošli najgore, osim ako ste u zadnjoj skupini, a i od tih ima sigurno težih prekida.

1. Obostrani prekid – prekidi nikad nisu laki, ali kada se oba partnera ne osjećaju dobro u vezi i žele prekid to je sigurno najlakši način za brzi nastavak dalje.

2. Stjecaj okolnosti – to je nešto lošiji prekid. On može biti iz bilo kojeg razloga poput moji roditelji/prijatelji te ne vole, živimo u različitim gradovima… Oporavak od prekida traje kraće jer vam je dala razlog zašto prekida s vama.

3. Prekid s ultimatumom – to je ona situacija kada vam ona kaže ako ne napraviš to što tražim ostavit ću te, ako odeš s dečkima večeras prekidamo, ako me ne zaprosiš prekidamo… Prekid otežava saznanje da do njega ne bi došlo da ste napravili jedan ustupak, ali nakon toga ćete se brže oporaviti jer ste ostali svoji i niste popustili.

4. Nešto se pogrešno rekli – ovo je situacija koje se odnositi na puno toga. Često u razgovori ili svađi kažemo nešto što ne mislimo, no ponekad izjava ostane zapamćena i dovede do prekida. Ovakav prekid je težak jer žalimo što smo to rekli.

5. Prekid s varanjem  – osim što vas je ostavila vjerojatno ćete trošiti vrijeme i energiju na razmišljanje s kim, kada,  gdje…

6. Prekid prve veze – prve ljubavi su uvijek velike i prekid prve veze bez obzira na uzrok je uglavnom teška kategorija.

7. Neočekivani prekid – to je situacija u kojoj jednostavno niste očekivali prekid. Vi ste mislili da imate dobru vezu u kojoj ste bili zadovoljni,  a ona vas odjednom ostavi.

Istovremeno, najlakši način da skratite razdoblje patnje nakon prekida je da pronađete novu osobu