16. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Što kombinirati uz crno odijelo?

Što kombinirati uz muško crno odijelo?

Crno odijelo je poslovno odijelo koje ćete vrlo lako pretvoriti i u odijelo za restoran, izlazak pa čak i za svečanije prilike.

Crno muško odijelo je elegantno, te se može odjenuti i za najsvečanije prigode. Često je upravo ono i izbor za najsvečanije i najformalnije situacije. Stoga će se kod izbora kombinacija uz crno odijelo razlikovati varijante formalnog odijevanja kada treba naglasiti eleganciju crnog odijela, dok će drugačije kombinacije odgovarati za manje formalne ili općenito poslovne prigode. Izbor detalja, pa čak i košulje i kravate treba prilagoditi prigodi.

Nije ni svako crno odijelo isto. Kroj, materijal, sjaj materijala pa čak i detalji mogu činiti razliku između strogo i manje formalnog crnog odijela.

Crna boja se odlično kombinira sa svim bojama, te je teško pogriješiti u kombinacijama.

No, kada želite naglasiti formalnost najbolji izbor su bijela košulja, siva ili tamna kravata, manžete, klasičan muški sat i elegantne, kožne, eventualno sjajne cipele.

Kada se radi o manje formalnim prigodama izbor boja je dosta širi.

Izbor crne košulje i crne kravate iako zvuči jednostavno može biti kompliciran, budući da će se raditi o nekoliko nijansi crne, koje nije uvijek jednostavno uskladiti. Izbor kravate u nekoj drugoj boji ili dodavanje rupčića u boji može razbiti monotoniju. Svilene i sjajne kravate uz crno odijelo bolji su izbor za formalnije prigode.

Uz crno odijelo najbolje će vam odgovarati neki od slijedećih modnih dodataka:

  • Cipele – s crnim cipelama teško možete pogriješiti posebno ako ih nosite uz crno odijelo, no ako želite manje formalan look možete izabrati i druge boje.
  • Košulja i kravata – bijela kravata je odličan izbor za formalne prigode, iako se i sve druge boje dobro slažu s crnim muškom odijelom. Svilena sjajna kravata je odličan izbor za svečane i strogo formalne prigode.
  • Majice uz crno odijelo su prikladne za ležernije prigode, te će crnom odijelu dati dozu opuštenosti.
  • Sat – uglađen i sofisticiran muški sat, jednostavan i elegantan.
  • Manžete – funkcionalne i elegantne manžete

Crno odijelo kombinacije

Iako je često prva ideja kada se spomene crno muško odijelo strogi poslovni, svečani ili formalan look, ispod donosimo i druge kombinacije poput onih za ležernije situacije, kao i dobre poslovne kombinacije s crnim odijelom. Crno odijelo se može kombinirati i s cipelama i s tenisicama, te se ne treba ograničavati samo na elegantne cipele.

Evo nekih prijedloga modernih kombinacija s crnim odijelom:

Crno muko odijelo s tamnom majicom

Tamna majica ili dolčevita uz crno muško odijelo za upečatljiv dojam. Ovakve kombinacije su moderne i predstavljene kod mnogih brandova i dizajnera. Opuštenost se može dodatno naglasiti kombinacijama s tenisicama umjesto s cipelama. Majica može biti u crnoj boji, ali i u drugim tamnim bojama poput tamno plave, tamno sive i slično.

Crno muško odijelo s tamnom košuljom

Varijanta slična prethodnoj koja čak i kad se radi o košuljama djeluje možda manje upečatljivo od prethodnih kombinacija. Moderna, posebna, a istovremeno jednostavna kombinacija tamne košulje i crnog odijela.

Crno muško odijelo kombinacije
Zegna

Crno muško odijelo sa svijetlom košuljom

Ovo je klasična kombinacija s crnim odijelom. Košulja može biti jednobojna ili s uzorkom.

Crno muško odijelo s košuljom i kravatom

Ovo je možda jedna od prvih ideja na koju mnogi pomisle prilikom spomena crnog odijela. Bijela košulja će biti odličan izbor za formalnije i svečanije prigode, dok će u drugim bojama košulje kao i kravata s uzorkom, također biti formalne i svečane, ali ipak manje od bijele košulje i jednobojne svilene kravate. Kravata za formalne prigode može biti tamna, ali i svijetla, po mogućnosti svilena i sjajna.

Hugo Boss muška crna odijela

Hugo Boss je brand koji uvijek pokazuje trendove muške mode, te mogu poslužiti kao inspiracija što i kombinirati i kako na moderne načine.