29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

10 činjenica o ženskom mozgu

-10- Žene vole rizike u starijim godinama. I dok muškarci s godinama pokazuju veći interes za očuvanje veze, u zrelijim godinama žene su voljnije riskirati, posebno ako su se djeca odselila iz doma...

10 činjenica o ženskom mozgu

-10- Žene vole rizike u starijim godinama.

I dok muškarci s godinama pokazuju veći interes za očuvanje veze, u zrelijim godinama žene su voljnije riskirati, posebno ako su se djeca odselila iz doma.
Kod većine žena 50-plus godine su godine doškolovanja, putovanja, novih pustolovina i eksperimentiranja.

-9- Kroz adolescenciju prolazi dvaput

Nitko se ne bi vratio u pubertet ponovno. Fizičke promjene, fluktuiranje hormona i traženje identiteta, ali žene će još jedanput proći kroz to. Razdoblje „druge adolescencije“ žene obično prolaze od 43 do 47 godine. Muški hormoni se također mijenjaju s godinama, ali nikad toliko naglo.

-8- Neposredno nakon porođaja mozak se mijenja

Fizičko, hormonalno, emotivno i društveno stanje žene se mijenja odmah nakon rođenja djeteta. Ženi je tada potrebna maksimalna potpora. Od strane prijatelja, obitelji i posebno muža. Cijelom evolucijom žene su vrlo rijetko u tom razdoblju bile usamljene, jer su uvijek oko sebe imale mnogo ljudi za pomoć oko djeteta. Jedan od načina na koji majka priroda želi pomoći majkama u tom razdoblju je dojenje. Neka istraživanja pokazuju kako dojenje na ženin mozak utječe jače nego neke droge.

-7- Ženski mozak se mijenja u trudnoći

U tijelu trudne žene progesteron se poveća 30 puta u prvih osam tjedana trudnoće. Također, mozak se smanjuje za oko 4 posto (u normalu se vraća 6 mjeseci nakon poroda). Trudnoća zaista uzrokuje promjene misli i ponašanja žena, stoga trudnim ženama treba tolerirati mnogo više.

-6- Žene se lako hlade

Ženska seksualna želja spada mnogo lakše nego muška, ali joj također treba više da se „zagrije“. Kako biste izbjegli pad želje kod svoje partnerice, planirajte unaprijed. Za muškarce predigra je sve ono što se događa tri minute prije seksa, za  žene predigra je sve ono što se događa 24 sata prije.

-5- Žene izbjegavaju izravnu agresiju

Za muškarce stresne situacije znače borbu, za žene povlačenje. Ne radi se o tome da žene nisu agresivne, nego su agresivne na drugačiji način od muškaraca. One će svoju agresiju izraziti na indirektinije načine.

-4- Na bol i anksioznost reagiraju drugačije od muškaraca

Muški i ženski mozak reagiraju drugačije na bol i strah. Ženski mozak je puno osjetljiviji, ali žene od toga imaju i neke koristi. Mogu se usredotočiti na više stvari istovremeno i fleksibilnije su.

-3- Mrzi izravne sukobe, ali šutnju još više

Pokušaj izbjegavanja konflikta, u trenutku kada je ona zainteresirana za žene je nepodnošljiv.  Promatrajte žene već u najranijoj dobi. Djevojčice će se motati oko mame satima ukoliko im ne odgovara na neko pitanje ili nešto ne dopušta, dok dječaci nisu ni približno toliko odlučni kada su takve stvari u pitanju.

-2-  Ona je vrlo intuitivna iako ne čita misli

Ponekad muškarci imaju neugodan osjećaj da žene znaju čitati misli. Žene bolje čitaju neverbalne znakove, te točnije tumače neizgovorene poruke, ali to je sve. Ukoliko se potrudite možete ih zavarati.

-1- Žene se mijenjaju svaki dan, ovisno o ciklusu

Svaki dan u mjesecu razina hormona kod žena se mijenja. Točno pred ovulaciju žene su seksipilnije. Podsvjesno im raste želja za seksom i traže seksualne prilike. Tjedan kasnije žene se „žele maziti uz šalicu čaja i dobru knjigu“. Tjedan iza su ranjive i plačljive, a 12 do 24 sata pred menstruaciju su potpuno potištene ili rastresene, a to definitivno nije pitanje slobodne volje. Nakon menstruacije ponovno im raste želja za seksom.

Vezano – Kako privući ženu

100 stvari na muškarcima koje stvarno privlače žene