28. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Mirisi kao ključna karika ljubavi

Znanstvenici već dugo vremena upozoravaju kako je miris jedan od ključnih faktora pri zaljubljivanju, pa ako imate problema s pronalaskom djevojke možda je stvar upravo u mirisu – neugodnom.

Mirisi kao ključna karika ljubavi

Znanstvenici već dugo vremena upozoravaju kako je miris jedan od ključnih faktora pri zaljubljivanju, pa ako imate problema s pronalaskom djevojke možda je stvar upravo u mirisu – neugodnom.
Poznato je kako sami svoj miris ne osjetimo jer smo na njega navikli, ali to ne znači da neugodne mirise vašeg tijela ne primjećuju žene.

Četiri su ključne stvari – zadah, tijelo, odjeća i noge.

-1- Zadah

Možda mislite kako neugodan zadah nije veliki problem, međutim jest. On vas neće samo spriječiti u zbližavanju s djevojkama nego i formiranju prijateljstava.

Što poduzeti?

Svaku večer prije spavanja i svako jutro poslije buđenja perite zube. Također, prije svakog izlaska iz kuće ponovno ih operite. Možda na pastama piše da djeluju 24 sata, ali to je samo teoretski ukoliko ništa niste jeli.

Ukoliko idete na spoj s curom (nevažno, prvi spoj, stoprvi ili milijunti s istom djevojkom) potrebni su i dodatni koraci. Obavezno prije izlaska iz stana operite zube, očistite zubnim koncem, a zatim isperite vodicom za ispiranje usta.

Ponekad zadah nije rezultat samo loše oralne higijene nego i problema s probavom. U tom slučaju prije izlaska dodatno popijte nezaslađenu limunadu (limun ubija sve mirise) ili čaj od kadulje ili ružmarina.

Sve navedeno je nužno i nikad, baš nikad nemojte preskakati. Ako se nalazite poslije posla s djevojkom, četkicu i pribor ponesite sa sobom na posao.

-2- Mirisi tijela

Zbog stresnog i aktivnog života mirisi tijela su danas mnogo neugodniji nego ranije. Kada je pod stresom tijelo producira više znoja, čak ako vi to i ne primijetite. Što znači da tuširanje jednom dnevno nije dovoljno.

Što poduzeti?

Svaku večer prije odlaska u krevet se tuširajte. Dodatno najbolje bi se bilo tuširati prije svakog izlaska iz stana, a obvezno ako idete na spoj s djevojkom. Tuširanje nikako ne smijete preskakati, koliko god svoje šanse smanjujete kašnjenjem, neugodnim mirisom još više. Ako morate birati između kašnjenja i tuširanja, uvijek se radije otuširajte, čak ako to znači i da ćete kasniti na spoj.

Dezodorans je obvezan. Nanesite ga nakon svakog tuširanja. Bez obzira što na njemu piše da je djelotvoran 24 sata, to se ne odnosi na stvaran život, nego idealne uvijete.

Na kraju nanesite i parfem. Možda će vas zbog previše parfema zadirkivati, ali ženama se uvijek više sviđa (pre)više parfema nego malo ili nimalo.

-3- Odjeća

Možda ste mislili da je na dojam koji ostavljate na cure odjeća najvažnija. Ali kao što vidite ona se nalazi na trećem mjestu. Ipak, nedajte se zavarati, jednako je bitna kao i prve dvije stvari. Iako, ako padnete na testu prve dvije, odjeću teško da će  primijetiti.

Što poduzeti?

Donje rublje (potkošulje i gaće) mijenjajte nakon svakog tuširanja.
Nikad nemojte bilo koji odjevni predmet koji se nosi izravno na tijelu nositi dvaput (majice, košulje, hlače), uvijek ga prije prethodnog nošenja dajte na pranje. Jakne, veste i džempere redovito mijenjajte i često perite.

Ako živite samostalno i sami perete svoju garderobu morate znati da mirisi ustajale robe znaju biti jednako loši. Iz perilice rublja odjeću izvadite u roku 1 sata, a osušite u roku 6 sati. Ako sušite odjeću na zraku morate znati da ne smije ostati duže od 12 sati vlažna. Također, vlažnu odjeću nemojte slagati u ormar jer će „povući“ mirise.

-4-  Noge

Noge nisu u prvom planu, ali su važnije nego mislite.

Što poduzeti?

Prije odlaska u krevet, nakon tuširanja u stopala umasirajte dezodorans za noge. Oni obično zaista imaju učinkovitost 24 sata, pa ga ne trebate nanositi nakon svakog tuširanja.

Prije svakog obuvanja cipela obucite čiste čarape.

Nakon nošenja cipela dužeg od 6 sati nemojte iste cipele obuvati najmanje 24 sata. Pustite ih neka se zrače na svježem zraku. Kupujte kožne cipele, a ukoliko niste u mogućnosti u plastične cipele stavite kožne ili deodoransne uloške.

Sve navedeno zvuči mnogo kompliciranije nego što je kada se izvodi (zamislite kako bi komplicirana bila nogometna pravila da ih čitate) ali jednom kada steknete rutinu shvatit ćete kako je vrlo jednostavno. Ipak, bilo vam sve ovo jako komplicirano ili vam ovo bio samo podsjetnik jer sve navedeno već radite nikad iz kuće nemojte izlaziti, a da niste ispunili sve korake, a posebno ako postoji ikakva šansa da će se neko žensko biće pronaći u vašoj blizini, čak i za susjednim stolom.