16. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

HR Auto godine je Hyundai ix35

Nakon glasovanja šest članova Žirija HR Auta...

Na završnoj večeri koja se održala u Golden Sun Casinu u Hotelu Antunović, dodijeljena su priznanja i nagrade ovogodišnjim dobitnicima tradicionalnog Izbora za HR Auto godine.

Nakon glasovanja šest članova Žirija HR Auta najviše bodova, a time i Zlatni volan i naslov HR Auta godine ponio je Hyundai ix35, a u ime Hyundai Auto Zagreba preuzeo ga je gospodin Marc Jurković, voditelj cjenovne i produktne politike.

Srebrni volan pripao je Volvu S60, koji je preuzela Anamarija Hucika, voditeljica marketinga i komunikacija Volva za jugoistočnu Europu, dok je Brončani volan pripao Peugeotu RCZ, a preuzeo ga je Serge Prevot, generalni direktor tvrtke Peugeot Hrvatska.

Glasovima članova Zbora automobilskih novinara HND-a odlučeni su dobitnici posebnih priznanja, ukupno njih 16, čijom dodjelom je započeo program koji je vodio Matija Lovrec.

U kategoriji 4×4 naslov je pripao Porsche Cayenneu, za najbolji dizajn nagrada je pripala KIA Sportageu, najbolja poslovna limuzina je SAAB 9-5, gradski automobil je Chevrolet Spark, a nagradu za ekologiju podijelili su Citroen C-Zero, Peugeot iOn i Mitsubishi i-MiEV. Za lako dostavno vozilo godine proglašen je FIAT Dobló, SUV godine je Hyundai ix35, najbolju kupnju predstavlja Chevrolet Cruze, tehničko dostignuće godine je FIAT-ov Multi-Air dvocilindraš, najsigurniji automobil je Volvo S60, dok je nagradu za najprodavaniji auto u proteklih 12 mjeseci osvojio VW Polo.

U novoj kategoriji No Limits nagrada je pripala Ferrariju 458 Italia, za najbolje obiteljsko vozilo izabran je Ford C-Max, a u kategoriji kabrioleta naslov je ponio FIAT 500 C., dok je za najbolji coupé proglašen Peugeot RCZ. Posebna nagrada za najboljeg PR djelatnika pripala je gospodinu Marku Benvinu, voditelju odnosa s javnošću tvrtke Toyota Croatia.