19. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Kada se cura ponaša poput zamjenske majke

Jedna na dugom popisu stvari koje muškarci ne shvaćaju kod žena je zbog čega imaju potrebu odnositi se prema nama kao prema djeci.

obiteljski rucak

Kada se cura ponaša poput zamjenske majke

Jedna na dugom popisu stvari koje muškarci ne shvaćaju kod žena je zbog čega imaju potrebu odnositi se prema nama kao prema djeci. Dok ste bili na početku veze, ona je vjerojatno bila neovisna, fleksibilna i ugodna, međutim čim se vaš odnos uozbiljio pretvorila se u vašu drugu majku i tretira vas poput djeteta. Naravno postoje neke prednosti takvog odnosa, ali zapovjedi i održavanje lekcija sigurno nisu neke od njih.

Kako riješiti ovaj problem?

Ako vas tretira poput djeteta vjerojatno je na vama uočila neke dječje karakteristike. Da biste ušutkali njene majčinske instinkte kada ste vi u pitanju morate se ponašati poput odraslog muškarca, a ne djeteta. Demonstrirajte da ste snažni, neovisni i samodovoljni kada su u pitanju stvari oko kojih vas gnjavi.

Postoje i situacije u kojima ste sami inicirali takvo njeno ponašanje. Kako biste vratili stvari u normalu morate se početi ponašati u skladu sa svojim godinama. Ako možete racionalno objasniti svoje ponašanje i želje uvijek to učinite. A ako ne možete smisliti ni jedno zrelo objašnjenje za ono što namjeravate uraditi, tada odustanite od toga. Vjerojatno ste to prerasli.

Bilo da vas gnjavi ili zapovijeda u većini slučajeva njene namjere su dobroćudne i dolaze iz ljubavi. Tako se ponaša zbog toga što vas voli i želi ono što je najbolje za vas. Da se ne brine, bilo bi joj svejedno kako se ponašate i što radite. Zbog toga je na smiren način upozorite ako vidite da je pretjerala. Pokušajte se ne svađati u takvim situacijama. Objasnite kako ste odrasla osoba i kako znate što radite. Dodajte kako cijenite njenu brigu i savjete koje vam daje, ali da volite sami donositi odluke.