19. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Vrste muških džempera i kako ih kombinirati

Obično se ispod džempera nosi majica, ali možete ga kombinirati i sa košuljom gdje će se vidjeti samo kragna. Naravno ako je izrez dosta uzak teško ćete ispod nositi košulju.

Vrste muških džempera i kako ih kombinirati

 

–    Okrugli izrez –

Obično se ispod njega nosi majica, ali možete ga kombinirati i sa košuljom gdje će se vidjeti samo kragna. Naravno ako je izrez dosta uzak teško ćete ispod nositi košulju.

 

–    V izrez –

Obično se nosi s košuljom ispod, uključujući i polo majice. Ovakav je casual poslovni stil. Idealan za situacije kada ne trebate odijelo ili kravatu, ali trebate izgledati poslovno. Ovakvim džemperima rijetko odgovara da se nose sami. Također budite oprezni s košuljom i nemojte je pretjerano (više od jednog ili dva gumba) otkopčavati.

 

–    Dolčevita –

Obično se nose s sportskom jaknom, najčešće od tvida. Deblje, odnosno krupnije pletene dolčevite se mogu nositi i samostalno, dok će one tanje i pripijene uz tijelo u ovakvoj situaciji izgledati loše.

 

–    Vuneni džemperi na kopčanje –

Obično se nose sa T-shirt majicama ispod ili s košuljom pa čak i s kravatom. Kombinacija s kravatom i košuljom je pogodna za ured kada je hladno, a ne nosite odijelo. Najveće pogreške kod ovakvih džempera su ne odjenuti ništa ispod ili pretjerano otkopčati košulju.

 

–    Džemper s kopčanjem do pola –

To su najčešće džemperi koji se po hladnijem vremenu nose preko majice okrugli izrez ili košulje. Dobar izbor za casual poslovne kombinacije. Glavna pogreška kao i kod mnogih drugih je da ih nosite bez majice ili košulje ispod.