25. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Izbor karijere za one koji žele zaraditi dosta novca

Mnogi točno znaju čim se žele baviti u životu, žele raditi ono što vole i sve organiziraju u tom smjeru. No, s druge strane mnogi ne znaju što im točno najbolje ide, niti čim se žele baviti u životu. Za one koji znaju da žele dobro plaćen posao, ovo su neki od prijedloga:

Izbor karijere za muškarce koji žele zaraditi dosta novca

Mnogi točno znaju čim se žele baviti u životu, žele raditi ono što vole i sve organiziraju u tom smjeru. No, s druge strane mnogi ne znaju što im točno najbolje ide, niti čim se žele baviti u životu. Za one koji znaju da žele dobro plaćen posao, a ne znaju koji, ovo su neki od prijedloga:

–    Investicijski bankar –

Posao bi vam trebale biti procjene poduzeća, izračuni koliko tvrtka vrijedi na tržištu, koliko može prikupiti novca na tržištu i kako ga prikupiti, te u što uložiti. Ovo je karijera koja zahtjeva cjelodnevni rad.

 

–    Kirurg –

Iako ovo zanimanje ima dobre plaće bitno je naglasiti da se radi o stresnom poslu za koji su potrebne godine školovanja i specijalizacije.

 

–    Tech start up –

Ako studirate tehnološke znanosti, inovativni ste i kreativni, tada je ovo zanimanje od kojeg ćete se obogatiti. No, bitno je da budete originalni, ali i ustrajni.

 

–    Odvjetnik –

Iako nemaju svi odvjetnici super plaće, mnogi imaju. Radi se o vrlo stresnom, ali i kompetitivnom području.

 

-Psihijatar –

Iako kod nas ovo zanimanje nije još uvijek posebno popularno, prisutan je trend rasta. S obzirom da se radi o završenom medicinskom fakultetu i specijalizaciji, nemojte očekivati lak put.

 

–    Stomatolog –

Vrlo unosno zanimanje, a za razliku od doktora medicine imaju redovnije radno vrijeme i manje stresa.