29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Uređaji koje iPhone ne može zamijeniti

Iako danas pametni telefoni mogu mnogo toga...


Iako danas pametni telefoni mogu mnogo toga, od komuniciranja s prijateljima, fotografiranja,  do plaćanja računa, ne mogu zamijeniti većinu uređaja. Ovo su samo neke od mogućnosti pametnih telefona koje su još uvijek nedovoljne da bi zamijenile osnovne uređaje:

 

Igraće konzole

Iako se preko iPhonea mogu igrati mnoge igrice, pravi doživljaj za ljubitelje igrica su i dalje igraće konzole.

 

GPS

Da, iPhone ima GPS no položaj i sve ostalo ovisi o brzini mreže i mjestu kojem se nalazite. Većinu vremena to je i više nego dovoljno. No, ako se nađete izvan granice, roaming bi vam mogao biti problem. Isto tako, bilo kakav odlazak u nešto udaljenija područja od grada, pustoši, prirodu, stvorit će vam problem sa signalom, a samim tim s korištenjem GPSa.

 

Fotoaparat sa zoomom

Iako se s iPhonom mogu napraviti vrlo dobre fotografije, ipak mnoge opcije nisu dobre kao na fotoaparatima, od zoomiranja do fotografiranja pri lošem osvjetljenju. Ukoliko želite dobre fotografije u svakom trenutku te mogućnosti fotografiranja udaljenijih objekata trebat će vam još uvijek dobar fotoaparat.

 

Laptop

Iako iPhone ima neke osnovne funkcije kao i laptop, još uvijek se nije približio učinkovitosti i praktičnosti laptopa. Za osnovno pregledavanje interneta, slanje mailova i slično, možete se osloniti na iPhone i ne nositi sa sobom laptop. No, za bilo kakav zahtjevniji zadatak iPhone neće biti dovoljan.

 

Walkie-Talkie

Ukoliko treba dogovoriti ili organizirati nešto pri većim gužvama poput sportskih natjecanja, ne možete se osloniti samo na mobitel budući da može doći do zakrčenosti linija i preopterećenja odašiljača.

 

TV/kablovska/DVR

Iako mnoge stvari možete gledati preko iPhonea, pregledavati YouTube, ne možete snimiti seriju koju propuštate, niti se uvaliti u naslonjač i opustiti uz TV. Jednostavno gledanje nečega na TV-u i na iPhonu nije isto i ne koristi se na isti način.

 

Svjetiljke

Mnogi koriste Flashlight apps, također, bljeskalice pa čak i zasloni sami po sebi mogu poslužiti za kratko osvjetljenje puta, traženje ključeva, ali ne mogu napraviti puno više od toga. Baterija će se vrlo brzo potrošiti, a osvjetljenje neće biti kao s nekom običnom svjetiljkom.

 

Novčanik

Sve se više plaćanja obavlja digitalno, a aplikacije na mobitelima koje omogućavaju raspolaganje novcima, plaćanja, kontrolu računa, svakim danom nude nove mogućnosti. Međutim, uz sve te opcije, i dalje moramo imati novčanik i nositi ga uz sebe.