28. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Znakovi da niste dovoljno aktivni

Jedan od najboljih načina za smanjenje svakodnevnog stresa je vježbanje...

Znakovi da niste dovoljno aktivni

–    Pod stresom ste

Jedan od najboljih načina za smanjenje svakodnevnog stresa je vježbanje. Ako patite od kroničnog stresa vjerojatno se ne krećete dovoljno tokom dana. Fizička aktivnost oslobađa endorfin u tijelu koji pomaže smanjiti razinu stresa.

– Treba vremena da vam se otkucaji srca vrate u normalu

Drugi pokazatelj da niste dovoljno aktivni je ako je vašem srcu potrebno neko vrijeme da se nakon pojačanog rada vrati u normalu. Oni koji su u dobrom fizičkom stanju će primijetiti da se njihov broj otkucaja srca povećava i smanjuje prilično brzo te da s lakoćom izvode pojačane napore.

–    Jako ste umorni na kraju dana

Iako će mnogi pomisliti da će na kraju dana biti umorniji ako su taj dan vježbali, istina je nešto drugačija. Ako ste već popodne umorni i ostatak dana vam se ne da ništa raditi jer ste umorni, to je znak da vam nedostaje fizičke aktivnosti. Dobar trening će vam vratiti energiju te ćete imati više volje i za druge obveze.

–    Imate nestabilne razine šećera u krvi

Jedna od prednosti tjelesne aktivnosti je da ćete iscrpiti mišićni glikogen te ćete tako zadržati veći stupanj osjetljivosti na inzulin.

–    Ne možete napraviti 30 sklekova

Prosječan muškarac bi trebao moći napraviti 30 sklekova u nizu. Ako nakon 20 počnete posustajati morate raditi na poboljšanju kondicije. Ovo je jedan od lakših testova, ako možete napraviti 30 sklekova bez zastajanja u dobroj ste kondiciji.

–    Težina vam neprestano raste

Iako će kod porasta težine dijeta igrati ključnu ulogu, vježbe će pomoći da održite težinu. Redovnom tjelesnom aktivnosti ne samo da ćete zadržati svoju mišićnu masu, što je važno za održavanje dobrog metabolizma, nego ćete i lakše sagorijevati nove masnoće.

–    Nakon nekog napora ili treninga bole vas mišići

Ako vas nakon izvođenja nekih vježbi tijelo boli danima, to je znak da vam je kondicija jako loša te da niste dovoljno aktivni.

–    Teško uspravno hodate

Ako se morate truditi da biste uspravno hodali, nedostaje vam fizičke aktivnosti. Dobro držanje je ključno za dobar dojam, samopouzdanje, ali i kako biste izbjegli bolove u leđima. Ako vam je teško zadržati uspravno držanje, vrijeme je da povećate tjelesnu aktivnost.