17. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Muške čarape – pravila nošenja

Iako se čini kao nevažan dio odjeće većina žena se slaže da loš izbor čarapa može pokvariti ukupan dojam. Bez obzira da li ih kupujete ili birate sami, ili to za vas radi netko drugi (mama, žena, cura) za vas...

Muške čarape

Iako se čini kao nevažan dio odjeće većina žena se slaže da loš izbor čarapa može pokvariti ukupan dojam. Bez obzira da li ih kupujete ili birate sami, ili to za vas radi netko drugi (mama, žena, cura) za vas su ova osnovna pravila kombiniranja čarapa s ostatkom odjeće. I ne, pitanje izbora čarapa nije vezano uz to da li i koliko pratite modu i modne trendove.

– Bijele čarape su samo i isključivo za sport

Možda postoji opcija u kojoj se bijele čarape nose i izvan sportskih aktivnosti i osim uz sportsku odjeću, ali mi ih se ne možemo sjetiti. Ako vi znate, možete nositi bijele čarape. Ali ako niste sigurni radije izaberite neke druge. Čak i uz traper bijele čarape nisu dobar izbor.

– Elegantne cipele zahtijevaju i elegantne čarape

Ako ćete obuti elegantnije cipele, odijelo i slično, nikako uz to nemojte uzeti sportske čarape, neovisno koje su boje. Nije dovoljno da su to crne čarape, bitan je i materijal. Sportske čarape su obično deblje, a uz odijela uzmite finije, tanje čarape.

– Boju čarapa uskladite s hlačama, ne sa cipelama

Izuzev trapera, s bojom hlača usklađujte boju čarapa. Crne hlače traže crne čarape, a smeđe hlače smeđe čarape. Isto je i s plavom i sivom bojom. Ako se dvoumite oko nijanse, uvijek izaberite malo tamnije čarape od hlača, manja je vjerojatnost za pogrešku.

– Nemojte presavijati, nabirati ili slično čarape, to izgleda jako neuredno.

– Često kupujte nove i bacajte stare čarape.

– Čarape s uzorkom, pogotovo jako izraženim ili smiješnim, postaju sve popularnije. U posljednje vrijeme viđamo ih u svim modnim kampanjama, ali za sad još uvijek vrijedi pravilo da nisu za ured i druženje koje zahtjeva strogu poslovnu modu. U svim drugim prilikama ovo je način na koji možete izraziti svoju modnu osobnost na potpuno nenametljiv način.

– Na kratke hlače nemojte nositi dokoljenke, radije investirajte u par kratkih čarapa.