28. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Znanstveno objasnite nevjeru

Svi smo bar u nekim trenutcima sami takvi bili ili vidjeli osobu koja se «isključi». Postoje neke aktivnosti koje zahtijevaju potpunu pažnju, a osoba u tim trenutcima prestaje biti svjesna okoline i svjesna sebe.

Znanstveno objasnite nevjeru

Svi smo bar u nekim trenutcima sami takvi bili ili vidjeli osobu koja se «isključi». Postoje neke aktivnosti koje zahtijevaju potpunu pažnju, a osoba u tim trenutcima prestaje biti svjesna okoline i svjesna sebe. Najčešće se to dešava kada se zadubimo u neki film, neki zadatak ili za vrijeme zahtjevnije aktivnosti.

Samosvijest, glavna karakteristika homo sapiensa ponekad se zna isključiti.

U takvim trenutcima mozak poprima robotične funkcije, a postaje ponovno ljudski kada ga nešto prekine u takvoj aktivnosti.

Ova mogućnost mozga vjerojatno je nastala kao mehanizam obrane. Ona se aktivira i u trenutcima izravne opasnosti. Npr. ukoliko netko vidi zmiju ili mu prijeti neposredna opasnost, besmisleno je tu osobu pitati kasnije, što nisi učinio ovo ili ono. Mozak se jednostavno u takvim trenutcima isključi, čovjek prestaje biti svjestan svog ponašanja i reagira automatski.

Paralelno s rezultatima ovog istraživanja provedenog na Weizmannovom institutu u Rehovotu, objavljeni su i rezultati istraživanja provedenog u Belgiji, na sveučilištu Leuven, prema kojem se slična stvar događa muškarcima kada vide djevojku koja im šalje vizualne seksualne signale (dovoljne su i takve slike).

Kombinaciju ovih istraživanja mogli biste iskoristiti želite li svojoj dragoj «logično» objasniti nevjeru i dokazati kako u stvari niste krivi vi nego majka priroda.

Emotivna prevara [ LJUBAV ]