19. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

5 stvari koje vas sprječavaju da budete izvanredan muškarac

Svaki čovjek je krojač svoje sudbine, pa tako sami odlučujete hoćete li biti prosječni...

5 stvari koje vas sprječavaju da budete izvanredan muškarac

Svaki čovjek je krojač svoje sudbine, pa tako sami odlučujete hoćete li biti prosječni i bezlični ili ćete biti posebna i izvanredna osoba, vrijedna tuđe pažnje i poštovanja.

1.    Lijenost je vaš najveći neprijatelj. Ako volite kauč i televizor više od ičega drugog, nemojte očekivati kako ćete ikad postići išta izvanredno i kako će vas drugi poštovati.

2.    Strah od vlastitih odluka je neprijatelj broj dva izvanrednosti. Ako u svemu pristajte uz kolege, prijatelje, okruženje, svoju mamu ili ženu, ne možete očekivati da će vas drugi cijeniti i primijetiti vašu izvanrednost.

3.    Neodlučnost. Ako biste jedan dan bili zavodnik, a drugi žalite što nemate ženu i djecu, ili svako malo mijenjate što želite postići u karijeri, te ne možete biti ustrajni u svojim postupcima, tada ćete imati od svega po malo, ali nikad nećete postići ništa izvanredno.

4.    Dajete si malo vremena. Ako već na drugom spoju odlučujete je li neka žena za vas ili nije ili očekujete kako ćete na poslu ostvariti sve svoje ciljeve u mjesec dana ili mijenjate posao, nemate priliku dokazati svoju izvanrednost. Izvanrednost zahtjeva vrijeme i  ustrajnost.

5.    Ne znate prepoznati prave vrijednosti. Ako se uporno trudite u području koje vam ne ide ili društvo ne cijeni te stvari, možda ćete biti sami zadovoljni sobom, ali nemojte očekivati kako će drugi uvidjeti vašu izvanrednost. Radije se bavite onim što vam dobro ide i razvijajte te svoje kvalitete. Npr. ako ste bankar, ne morate biti i modni guru. Nosite klasična odijela, a vrijeme koje biste potrošili na informiranje o modnim trendovima utrošite na čitanje stručnih časopisa.