Stres ubija seks

Moderan način života kriv je i za nestanak seksa iz vaših spavaćih soba, tvrde znanstvenici.

Poteškoće na poslu, financijske brige i umor kod velikog broja ljudi utječu na nedostatak želje za seksom. Prema zadnjem istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, nedostatak libida najčešći je razlog nedovoljne seksualne aktivnosti, a tek iza nedostatka libida dolaze zdravstveni problemi ili fiziološki poremećaji.

U prosjeku tri petine anketiranih priznalo je kako im je neugodno razgovarati o takvim poteškoćama s partnerom.

„Radio sam s mnogim parovima koji se srame razgovarati o nedostatku seksa i to u pravilu stavlja veliki pritisak na vezu, a često uzrokuje i slomove u odnosima, jer razgovor je najvažniji“, izjavio je Denise Knowles, bračni savjetnik koji je sudjelovao u studiji.

Ponekad je lakše ignorirati problem nego pokušati ga riješiti, međutim ignorirajući, i muškarci i žene riskiraju da s vremenom neće doći rješenje nego raskid.

Seks može biti način na koji ćete se osloboditi stresa, međutim mnogo češće stres je razlog zbog kojeg nemate volju za seksom. Evo nekih savjeta uz čiju pomoć ćete vratiti želju i dok ste u stresnoj životnoj fazi.
– Zdravo se hranite. Ono što stavljate u svoje tijelo može vas energizirati ili umoriti. Unosite kroz prehranu mnogo voća i povrća jer ta hrana smanjuje razinu stresa, a povećava razinu energije. Dugoročno će vam vratiti volju za seksom.

– Vježbajte. Možda mislite da ste previše zauzeti ili umorni za tjelovježbu, ali energija stvara energiju pa ćete se uz redovitu tjelovježbu osjećati sve bolje i naravno, imati i veću želju za seksom.

– Smanjite obveze. Ako se bavite samo onim važnijim stvarima, a ostale aktivnosti smanjite na minimalnu razinu, smanjit ćete i stres. A to doprinosi zdravijem libidu.

– Potražite pomoć. To ne znači nužno psihijatrijsku. Angažirajte nekoga da vam pomogne u poslovima. Kratkoročno vam to može izgledati kao dodatni trošak, ali dugoročno ćete biti zadovoljniji.

– Dovoljno spavajte. Nedostatak sna uzrokuje još više stresa.

– Smijte se što češće. Smijeh je najkraći put do povezanosti dvoje ljudi, ali je i odličan način za vraćanje raspoloženja i želje za bliskošću.

– Zbližite se. Ponekad kada smo zauzeti sve više se odmičemo od partnera jer nemamo vremena za njega. Vratite emotivno uključen razgovor u vezu. Kažite joj što vas muči, ona vam možda neće pomoći riješiti problem, ali razgovor će vas zbližiti.

– Kreirajte ugođaj. Aromaterapija, mirisna ulja, glazba… Sve to doprinosi želji.

Stres ubija seks

Objavljeno
Kategorizirano kao LJUBAV Označeno

Ostavite komentar

*