23. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Stvari o ženama koje me naučila dvogodišnja nećakinja

Kao muškarac u srednjim tridesetim proveo sam zadnjih dvadeset godina pokušavajući razumjeti žene...

Stvari o ženama koje me naučila dvogodišnja nećakinja

 

Kao muškarac u srednjim tridesetim proveo sam zadnjih dvadeset godina pokušavajući razumjeti žene i ono što one žele. Naravno nekad uspješno, nekad neuspješno… Sve dok nisam, prije šest mjeseci, počeo čuvati svoju dvogodišnju nećakinju. Ja sam nju naučio brojati, a ona mene sve što trebam znati o ženama.

I evo što sam naučio, osim da su žene individualci i da ne vole generaliziranje, a posebno ne na temelju druženja s dvogodišnjom djevojčicom. No, ipak:

– Ignorirajte ih

Kada bih došao u sobu odjeven poput klauna pokušavajući impresionirati i zabaviti nećakinju, ne bi mi pošlo za rukom. Potpuno bih joj bio nezanimljivi i ignorirala bi me. Ali kada bih prošao mirno pokraj nje, kao da je ne primjećujem, vukla bi me za rukav i tražila da se igramo.

– Podmićujte ih

Darovi uvijek pale. Posebno oni šareni i bučni. Ako je upalilo kod djevojčice vjerujem da pali i kod odraslih žena.

– Komplimentirajte im

Uvijek sam griješio jer sam komplimente smatrao vrijednima poput dijamanata. Ako ih ima previše gube na vrijednosti. Ali ne. Svaki kompliment uspije razveseliti djevojčicu, svaki put iznova. Odrastanjem se na tom polju, vjerujem, ne mijenjaju.

– Slušajte ih

Proveo sam život razmišljajući o tome što žene žele. Nisam se trebao zamarati. Nećakinja bi mi svaki put točno rekla što želi: plesati, skakati, lutku, pjevati, trčati, auto, čitati… Ako obratite pažnju vaš život će biti jednostavniji jer nećete morati pogađati što žene žele.

– Ispričajte se

Nije važno što ste učinili, čak i ako ne znate što ste učinili. Najbolja politika je oboružati sebe nježnošću i isprikama. Ali morate zvučati uvjerljivo. Ovaj je savjet nužan i nemojte ga ignorirati.

– Neka sama uradi

Nevažno koliko vam bilo smiješan ili glup način izvedbe dopustite joj da sama napravi što hoće i kako hoće. Zavalite se u naslonjač i nadajte se da će sama otkriti kako je nešto glupa ideja.

– Nemojte im govoriti što da rade

Najbolji način da uradi nešto što ja želim je da joj kažem da to ne uradi. Neka pomisli kako je nešto njena ideja, a ne vaša.

– Nemojte se žaliti

Ovo je dosta zanimljivo. Kada bi se žalio nećakinji kako me bole leđa nije baš pokazivala zanimanje, ali ako bi prešutio ona bi instinktivno prepoznala kako nešto nije u redu i potrudila bi se olakšati mi situaciju.

– Nemojte se prepirati

Prepirke jednostavno nemaju smisla. Nećete nikada pobijediti, a i ako pobijedite bit će to jalova pobjeda jer ćete dobiti loše raspoloženje za nagradu.

– Nemojte ih rasplakivati

Niša mi nije donosilo toliko stresa kao vidjeti nećakinju kako plače. A kada se jednom rasplače ništa na pomaže. Ne možete je ničim potkupiti i ničim se iskupiti.

Vezano:

Kakvog muškarca žene žele