19. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Najbolji savjeti za mršavljenje za muškarce

Obično se u kontekstu dijeta priča o ženama, ali mnogi muškarci također se neuspješno bore s kilogramima pokušavajući smršavjeti...

Najbolji savjeti za mršavljenje za muškarce

Najbolji savjeti za mršavljenje za muškarce

 

Obično se u kontekstu dijeta priča o ženama, ali mnogi muškarci također se neuspješno bore s kilogramima pokušavajući smršavjeti. Prednost muškaraca je brži metabolizam i jača konstrukcija, a što sve doprinosi bržem i lakšem mršavljenju u odnosu na žene.

Često su sasvim jednostavne stvari dovoljne za značajan gubitak težine.

-1- Izbacite iz prehrane sve tekućine osim vode. Ako izbacite dvije boce napitka, primjerice jedna gaziranog pića, a druga pivo, možete mjesečno mršavjeti najmanje po 2 kg.

-2- Jedite više svježe hrane. U pravilu je hrana koja se može jesti svježa manje kalorična, od pržene i procesuirane hrane. Zamijenite li bar jedan prženi ili procesuirani obrok dnevno svježim voćem i povrćem možete mjesečno gubiti dodatnih 2 kg.

-3- Izbacite sve grickalice i slatkiše iz prehrane. Ovo nije tako lako, ali nemojte ih kupovati i nećete ih jesti. Na ovaj način možete također izgubiti oko 2 kg mjesečno, ako izbacite iz dnevne rutine sve grickalice.

-4- Ostanite aktivni. Manje sjedite više se krećite. Pronađite omiljenu aktivnosti i što više se njom bavite, bil oda je to planinarenje, pješačenje, rolanje, vožnja biciklom…

-5- Pecite, nemojte pržiti. Zamijenite li prženu hranu s pečenom u pećnici s manje masnoća, pozitivno ćete utjecati na svoju težinu.

-6- Fotografirajte. Fotografirajte sebe kako biste pratili napredak u mršavljenju, te fotografirajte i hranu koju jedete. Iznenadit ćete se učinkom.

-7- Bavite se sobom. Shvatite da ste vi i vaše zdravlje važniji i od posla i prijatelja koji vas zovu na piće i aktivnosti koje potiču konzumaciju hrane.

-8- Budite spremni na odstupanja. Nećete moći uvijek pridržavati se plana mršavljenja, ali ako posustanete jedan dan, nastavite s planom sljedeći. Težite stalno tome da imate više zdravih nego nezdravih dana i postupno stvarajte navike dok vam svi dani ne postanu zdravi.

Opširnije

Savjeti za mršavljenje – 40 najboljih i provjerenih

30 vrsta dijeta za mršavljenje s planovima dijeta