18. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Muška moda – sportska elegancija

Odijevanje prema određenim stilovima i dress codovima ponekad nije precizno definirano...
Muška moda - sportska elegancija

Muška moda – sportska elegancija

Odijevanje prema određenim stilovima i dress codovima ponekad nije precizno definirano, a ponekad je razlika između sličnih ili istog stila jako velika. Casual odijevanje je vrlo rastezljiv pojam. Dok će za dan i ljetno popodne casual stil uključivati kratke hlače, istovremeno će za posao u casual stilu to biti previše ležerno odijevanje. Stoga kod izbora casual odjeće treba voditi računa o tome za gdje je namijenjena.
Sportska elegancija uključuje kombiniranje stilova, a da li ćete naglašavati ležeran ili elegantan dio stila, ovisit će o situaciji.

Sportska elegancija znači upravo spoj elegancije i casual stila. Ovaj stil je posebno zanimljiv jer se može birati za brojne prigode od odlaska na posao, šetnje gradom, izlaske na večeru i u barove. Ovisno o sezoni potrebno je dodatno prilagoditi izbor odjeće materijalima i bojama. Zimi su popularnije tamnije dok su ljeti popularnije svjetlije boje. No, u pravilu se to odnosi više na izbor hlača, a manje na izbor majica ili košulja.

Uvijek treba voditi računa o svim elementima stila, odnosno onog što želite postići. Uz eleganciju se često vežu jednobojne stvari, stoga krenite od toga, budite jednostavni, s dodavanjem detalja poput remena. Jake boje mogu biti zabavne, posebno ljeti, te mogu biti i elegantne. No, s njima je ipak teže kombinirati elegantan dojam, stoga je za ovakve kombinacije bolje držati se

Elegantan, a istovremeno ležeran stil. Zvuči jednostavno, no, kako to postići. Potrebno je postići balans između sportskog i elegantnog stila.

Kako na jednostavan način postići sportsku eleganciju?

Jedan od načina na koji možete postići ovaj look ako ste više na strani odijela i elegancije, tada dobar izbro mogu biti tenisice uz odijelo. Više Kako nositi tenisice na odijelo – M stil

S druge strane ako ste više sportski tip tada će birajte džempere i hlače u sličnoj boji s kontrastnom ili bijelom majicom ispod. Svježina bijele boje će dati elegantan dojam, a npr. traperice i džemper u istoj boji donekle djeluju kao odijelo.

Zamijenite bijelu košulju dobrom bijelom majicom ili vestom. Na taj način se dobije sličan efekt, a istovremeno je ukupan dojam drugačiji od onoga što biste imali s bijelom košuljom.

Vrijedi i obrnuto, ako želite ležerne hlače ili traperice, tada uz njih možete kombinirati bijelu košulju ili neku drugu svijetlu košulju kako bi ukupan dojam bio elegantniji. Hlače u ovakvim kombinacijama bi trebale biti slične boje kao košulja, mogu biti i kontrastne, npr. tamno plave traperice i bijela košulja, ali i za neočekivan, a zanimljiv look mogu se birati svijetle traperice i bijela košulja, ili tamne traperice i tamno plava košulja. No, ovo su ideje za sportski elegantan look, to ne znači da su takve kombinacije dovoljne za elegantne svečane prilike, kao ni za situacije kada se očekuje strogo poslovno odijevanje. No, odličan su izbor za dan, svakodnevne odlaske na posao, kao i za brojne druge prigode.

Dobra, a jednostavna kombinacija može biti izbor hlača i majice u sličnoj boji. Kada na takvu kombinaciju dodate kožni remen teško ćete pogriješiti. Takva kombinacija može dobro funkcionirati i samostalno, ali ako vas očekuje dan s različitim aktivnostima tada kako biste se prilagodili stilom možete dodati i sako, te na taj način promijeniti i stil iz ležernog u poslovni.

Muška moda – sportska elegancija – lookovi

Odlične lookove sportske elegancije predstavio je Brunello Cucinelli u svojoj kolekciji:

Jedno od osnovnih pravila za dojam sportske elegancije je jednostavnost u odijevanju s nekoliko dobrih elemenata. Odjeća treba izgledati lijepo, čisto, uredno i ispeglano, a boje jasne.

Također, obratite pažnju na detalje, koristite remen, ispod veste odjenite košulju ili pamučnu majicu, koja će dati dorađeniji izgled. Uskladite boju košulje i hlača. Dovoljno je detaljnije proučiti slike koje vam se sviđaju i krenuti s nekoliko sličnih lookova, a potom će se lakše nametnuti i nove ideje i varijante.