29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Njemačka reprezentacija ima problema s agresivnim igračima, a ne navijačima

sport-1U nogometnoj utakmici reprezentacija Njemačke i Walesa verbalno i fizički su se sukobili kapetan reprezentacije Michael Ballack i mladi napadač Bayerna Lukas Podolski. Nedostatak harmonije i simbioze u njemačkim redovima iskazao je tada ponajprije Podolski, koji je iziritiran učestalim kritikama svoga vođe na terenu odlučio stvari riješiti boksačkim putem i Ballacku – opaliti šamar, kako prenosi Sportnet.

Pobjeda 2:0  njemačke nogometne reprezentacije nad Walesom u kvalifikacijama za SP 2010. godine ipak je u sebi nosila više tenzija nego što je to itko mogao predviđati. Kapetan Elfa, Michael Ballack, pri minimalnom je vodstvu svoje momčadi, naime, počeo na sva usta kritizirati igru mladog napadača Bayerna, Lukasa Podolskog i od dotičnog zaradio – šamar.

“Lukas je mlad igrač i želio sam mu samo objasniti neke taktičke stvari, dati konstruktivnu kritiku. On ne bi smio odmah reagirati na način na koji je reagirao jer šake nisu nikakav način rješavanja bilo kojeg problema.”, prokomentirao je Ballack nakon utakmice.

Podolskova verzija priče koju je povjerio Bildu se, ipak, malo razlikuje od Ballackove. “Michael mi je u određenom trenutku trebao dodati loptu, a to nije učinio i zbog toga sam bio bijesan.”, rekao je no odmah nadodao kako je zbog dobrobiti reprezentacije i mogućnosti kompromitiranja svega dobrog napravljenog u ovom kvalifikacijskom ciklusu, sukob odmah poslije susreta izglađen.