20. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Najbolji muški pametni satovi 2022.

Pametni satovi nude opcije koje olakšavaju funkcioniranje na različitim područjima, praćenje zdravstvenih funkcija kao i sportskih aktivnosti.

Najbolji muški pametni satovi

Možda vam se ne tako davno činilo da pametni satovi nisu potrebni, no danas su mnogima postali nezaobilazni. Nude opcije koje olakšavaju funkcioniranje na različitim područjima, praćenje zdravstvenih funkcija kao i sportskih aktivnosti.
Postavljanje ciljeva, praćenje napredovanja, personalizirani pristup i podsjetnik na brojne aktivnosti, sve to danas rade pametni satovi umjesto nas.
Različiti pametni satovi imaju brojne dodatne funkcije, i dok će već neki početni i jednostavni modeli nuditi već puno više nego što vam treba, vrhunska razina satova zadovoljit će i one najzahtjevnije.
Upravo zbog tolikih mogućnosti, prije nego izaberete pametni sat odlučite za što vam treba, te se fokusirajte na funkcije koje će vam najviše koristiti. Osim toga ovisno o tipu mobitela koji imate i operativnom sustav, obratite pažnju koji pametni mobiteli se mogu povezati s kojim operativnim sustavom.
Neki pametni satovi osim povezivanja s mobitelom i primanja obavijesti, poruka i poziva nude i odgovaranje na poruke preko pametnog sata.
Kada se radi o fitness i aplikacijama praćenja zdravlja već početni modeli uglavnom nude praćenje aktivnosti, duljinu i tempo, broj otkucaja srca, te duljinu i kvalitetu spavanja.

Prednosti i nedostatci pametnih satova

Jedna od velikih prednosti pa čak donekle i razlog popularnosti pametnih satova je što su izvrsni za praćenje fitness i općenito aktivnosti, pristupaju aplikacijama te su dobili i moderan dizajn.
S obzirom da su oni tek nedavno postali veliki hit, mnogi još uvijek nisu sigurni da li se radi samo o trendu ili im treba i može koristiti pametni sat. Na to je pitanje teško odgovoriti s obzirom da svatko ima različit ritam i potrebe.

Koje su prednosti pametnih satova?

Jedna od glavnih prednosti pametnih satova je da potiču i omogućavaju praćenje aktivnosti odnosno zdraviji životni stil.
Brojanje koraka, tempo hodanja i svakodnevno praćenje je također jedna od stvari koju omogućavaju.

Osim toga pametni satovi nude mogućnosti:

  • praćenja otkucaja srca, upozoravaju na previsok broj otkucaja srca.
  • praćenje zasićenosti kisikom
  • EKG
  • podsjetnik na redovito kretanje, odnosno previše sjedenja
  • podsjetnik na redovitu konzumaciju vode i dovolju hidrataciju tijela
  • praćenje disanja
  • praćenje dnevne razine stresa
  • praćenje duljine spavanja i kvalitete sna
  • potrošnju kalorija
  • postavljanje ciljeva i praćenje njihovog ostvarivanja
  • prikazuju notifikacije s mobitela
  • prikazuju dolazne pozive, a neki nude i odgovaranje na pozive pa čak i slanje poruka kada vam mobitel nije u blizini
  • možete birati i mijenjati zaslon, te ga prilagođavati prilici ili jednostavno promijeniti izgled zaslona kada vam dosadi

Među glavne nedostatke pametnih satova svakako spada cijena. Iako se sve više pametnih satova može naći po povoljnijim i pristupačnijim cijenama, i dalje spadaju često u skuplju kategoriju.
Iako se kod nekih pametnih satova kao nedostatak može navesti trajanje baterije odnosno činjenica da ih morate redovito puniti kako biste ih mogli koristiti, danas je već trajanje baterije često produženo na nekih 6 pa i do 14 dana.
Nedostatak pametnih satova je i veličina ekrana. Ukoliko želite čitati obavijesti, poruke ili odgovarati, trebao bi vam veći ekran. No prevelik ekran postaje nezgodan na ruci. Stoga treba težiti nekom optimumu veličine sukladno potrebama.

Izdvojili smo neke od najboljih pametnih satova:

Apple Watch Series 7 – pametni sat koji kombinira odlično povezivanje s mobitelom, brojne informacije koje stižu na vaš mobitel, sada su dostupne i na pametnom satu. Osim toga sat je opremljen brojnim mogućnostima poput mjerenja zasićenosti kisikom, te praćenje fizičkih aktivnosti, neovisno o treninzima koje izabereš, sat može pomoći pratiti ih. Osim toga sat ima visinomjer, koji je prati promjene visine na kojima se nalazite.

Garmin Venu
Pametni sat koji spaja sport, fitness i praćenje kondicije. Zdravstvene statistike, dobra povezanost te trajanje baterije do 5 dana. Pametni sat ima sve funkcije sata, uključujući alarm, mjerač vremena, štopericu, te vrijeme izlaska i zalaska sunca. Ukoliko se želite više fokusirati na zdravlje sat nudi mjerenje pulsa, upozorenje na neuobičajeni puls, stopu disanja, praćenje zasićenosti krvi kisikom, praćenje stresa, te ima podsjetnik na opuštanje kao i praćenje spavanja.

Fitbit Versa 3 i Fitbit Sense
Pametni sat koji je kompatibilan s Androidom i iOS sustavom, vodootporan s trajanjem baterije do 6 dana. Uz ovaj pametni sat možete bolje pratiti svoje fizičke aktivnosti, vježbanje, ali i biti povezani s mobitelom.

Huawei Watch GT 3

Elegantni pametni sat koji možete nositi u svim prilikama. Pametni sat prati vrijeme izlaska i zalaska sunca, mjesečeve mijene, te precizno prati preko 100 načina vježbanja. Sat mjeri puls, te zasićenost kisikom, kao i duljinu i kvalitetu sna te razinu stresa.

Honor MagicWatch 2
Pametni sat kojeg odlikuje dugo trajanje baterije, čak do 14 dana. Prati 15 fitness programa u kojima možete postaviti ciljeve.

Vezano: