20. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Najčešća laž žena: Nisam ljuta na tebe

Kada znate da ste nešto loše ili pogrešno napravili, a ona vam kaže: „Nisam ljuta”, vjerojatno jeste. Nećete se baš tako lako izvući iz situacije u koju ste se uvukli. Ova laž je jedna od najčešćih u vezama...

Najčešća laž žena: Nisam ljuta na tebe

Kada znate da ste nešto loše ili pogrešno napravili, a ona vam kaže: „Nisam ljuta”, vjerojatno jeste. Nećete se baš tako lako izvući iz situacije u koju ste se uvukli.

Ova laž je jedna od najčešćih u vezama. Nju često žene koriste kako bi se obranile od navale osjećaja ili dok ne smisle kako žele reagirati. Npr. ako ste zaboravili njen rođendan, nazvali ste je imenom bivše ili ste zaboravili na dogovor, vjerojatno će u prvi trenutak reagirati kao da se ne ljuti na vas. Ali vjerojatno se ljuti.

No, umjesto da prizna da je i koliko je povrijeđena reagirat će na ovaj način. Izgledat će vam kao da je nije briga, a ustvari joj je jako stalo.

Možda ne želi izgledati živčano ili biti zločesta, no vjerojatno niste ništa riješili s tim što je rekla da se ne ljuti na vas.

Ovu laž je lako otkriti jer žene teško potpuno prikrivaju svoju nervozu. Ako samo malo bolje pogledate shvatit ćete da je ljuta, lako se vide znakovi da netko laže, vjerojatno koluta očima, ne nastavlja razgovor nego se bavi nečim drugim, skreće temu…

Iako vam se čini jednostavnije pustiti je u takvom stanju možda to nije najbolja opcija. Sada znate u čemu je problem i možete ga riješiti ili možete objasniti zašto ste nešto napravili. Ako to ne napravite sada poslije se nećete sjećati detalja ili ćete već imati dva problema. Vrlo je vjerojatno da će vas zaskočiti kada to najmanje očekujete, u trenutku potpunog mira i opuštenosti u vezi.

Stoga kada vam kaže da nije ljuta ponovno se ispričajte i neupitani objasnite. Tako ćete znati da ste problem stvarno riješili.