29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

3 košulje koje vam trebaju uz svako odijelo

Brunello Cucinelli

3 košulje koje vam trebaju uz svako odijelo

Osim što je bitno izabrati dobro i odgovarajuće odijelo jako je važno i što ste odjenuli ispod. Dobar izbor košulje utjecat će na to da cijeli dojam bude puno bolji.

No, kako bi uvijek dojam bio dobar bez previše kombiniranja, u ormaru bi se trebali naći neki odjevni predmeti koji mogu olakšati look i koji se mogu uklopiti za različite prilike i situacije

Ovo su tri tipa košulje koje je dobro imati u ormaru jer mogu poslužiti za različite prilike. Bez obzira što se očekivalo ili što želite postići i kakav dojam ostaviti, neka od ovih košulja će vam u tome pomoći te je jednostavno možete uklopiti u dojam koji želite ostaviti.

– bijela košulja –

Svatko bi morao imati bar jednu bijelu košulju u ormaru. Bijela košulja je klasičan odjevni predmet koji još uvijek izgleda dobro. Posljednjih nekoliko godina upravo bijele košulje su ponovno veliki hit.

Za ured bijelu košulju možete kombinirati sa svim bojama odijela dok je za svečane prigode kombinirajte sa crnim odjelima i uskom crnom kravatom. Kombinacija svečanog odijela s bijelom kravatom rezervirana je za vjenčanja.

prednost bijele košulje je što se može s bilo čim kombinirati, a i dalje daje moderna i poslovan look. Bijela košulja se može nositi i na tenisice, ali i na elegantne cipele. Upravo zbog svoje svestranosti ona je jedan od osnovnih odjevnih predmeta koji bi muškarci trebali imati u ormaru.

Za formalne događaje bijela košulja daje dojam elegancije, te ju je tada bolje kombinirati s odijelima, odlično se slaže i sa svijetlim i tamnim, te ovisno o prigodi se može izabrati boja odijela. Za svečane prilike uz bijelu košulju dobra kombinacija su tamna odijela poput tamno plavog, tamno sivog te crnog odijela.

Za manje formalne prilike, one opuštene i casual stil bijela košulja se može kombinirati s trapericama ili jednobojnim casual hlačama. Na ovakav stil odgovaraju ležernije cipele kao i tenisice.

– košulja na pruge –

Klasična košulja na tanke pruge nezamjenjiva je za većinu situacija. Bez obzira na boju pruga, ukoliko su tanke, ne možete pogriješiti.

Pruge su uzorak koji vam omogućava da suptilno pokažete svoj stil i osobnost. Možete birati između tankih i širokih pruga, neutralnih i jakih boja…

Klasična košulja ovog tipa ima tanke pruge neutralnih boja poput plave ili sive. Za ured će idealno ići uz odijelo, a za casual stil uz traperice. Za ležeran dojam možete dodati i neki džemper.

– jednobojna košulja –

U ormaru je najbolje imati nekoliko jednobojnih košulja i majica jer je njih najlakše kombinirati s ostatkom odjeće.

Prednost jednobojnih košulja je što naglašavaju odijelo bez da se natječu u tome da li će više doći do izražaja košulja ili odijelo. Ovakve kombinacije ostavljaju upečatljiviji dojam, a nisu teške za kombiniranje. Jednobojna košulja jednostavno će osvježiti svako odijelo pa čak i same hlače.

Crna košulja dobro odgovara uz tamno sivo odijelo ali i uz traperice kojima daje elegantniji dojam. Neutralan a elegantan dojam će ostaviti svijetle košulje, a skoro pa klasika su svijetlo ružičasta i svijetlo plava. One se mogu odjenuti i na traperice, a dobro se slažu uz plava, siva i crna odijela.

Ovisno o materijalu, dojam košulje može biti drugačije. No, upravo je u tome čar košulja budući da mogu s odijelom biti kombinacija za strogo poslovne, pa čak i svečane i prilike, dok ista košulja ože uz traperice odgovarati za neki ležerniji dojam. Kada ih imate u ormaru, lako se možete prilagoditi izazovima i onome što se od vas očekuje. Kako bi bili spremni za sve prilike, ove tri košulje će pomoći pojednostavniti izbor kao i odijevanje.