20. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Bojenje stropa

17Ako ste se odlučili samostalno bojiti strop, neki od sljedećih savjeta vam mogu biti korisni.

Bojenje bi se uvijek trebalo provoditi pod dnevnom svjetlosti ili pod jakom rasvjetom kako biste uočili pogreške i izbjegli nastajanje pruga.

Najbolje je nakon započinjanja bojenja sve odraditi u jednom danu kako bi se boja na rubovima prelijevala i da biste izbjegli stvaranje nepravilnosti.

Bojenje je važno uvijek započeti od rubova kistom jer valjak kojim ćete nastaviti bojenje neće uspjeti zahvatiti kutove i sam rub stropa. Potrebno je obojiti područje najmanje tri centimetra od ruba.

Uvijek bojite s čvrstih ljestava ili druge podloge jer ćete u protivnom imati nesigurnu ruku i nećete uspjeti ravnomjerno nanositi boju.

Budući da ćete bojiti iz niže pozicije važno je pripaziti da vam se boja ne slijeva niz kist. Uvijek uronite u boju oko polovice kista, a višak boje skinite s kista na rešetki ili rubu kantice.

Zatim pređite na bojenje valjkom. Nakon uranjanja u posudu s bojom višak također odstranite uz pomoć mrežice kako boja ne bi kapala i po zidovima. Bojite dio po dio stropa unakrsno, prvo u smjeru istok – zapad, zatim sjever – jug.