28. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Nove tehnologije koje razvija Audi

Audi je predstavio nove tehnologije koje razvija, naravno bez detalja. Neke od njih su tek u početnom stadiju razvoja, dok se neke mogu na tržištu očekivati kroz nekoliko godina.

Audi je predstavio nove tehnologije koje razvija, naravno bez detalja. Neke od njih su tek u početnom stadiju razvoja, dok se neke mogu na tržištu očekivati kroz nekoliko godina.

Spektar noviteta je vrlo širok, od osvjetljenja do veće upotrebe aluminija i ugljičnih vlakana.

–    Bežično punjenje –

Iako još nije predstavio automobil koji bi bio potpuno na električni pogon već se bavi usavršavanjem načina punjenja.

–    Pilot za parkiranje u garažama –

Senzori koji pomažu pri parkiranju nisu neka novost, no Audi ide korak dalje s pilotom za lociranje dovoljno slobodnog prostora za parking. Automobil će trebati dovesti do ulaza u garažu, a potom možete dići ruke s upravljača, ostalo će napraviti pilot.

–    OLED tehnologija –

Audi je među prvim proizvođačima automobila ponudio cijeli niz LED svjetala na svojim automobilima, a sljedeći korak je korištenje OLED tehnologije. OLED tehnologija je lagana, fleksibilna i može proizvesti milijune boja u različitim intenzitetima.

–    Hibridni materijali –

Korištenje aluminija smanjuje ukupnu težinu vozila čak do 40 posto u odnosu na klasične čelične šasije. Sljedeći korak je miješanje aluminija, čelika i ugljičnih vlakana kako bi se dobila lakoća, ali i čvrstoća materijala.

–    Multitouch kontrole –

Audi Touchpad koji je krenuo s Audiem 8 bio je početna točka, no uskoro stiže revidirani MMI gumb s Audiem A3. Osim toga Audi radi na višenamjenskom sustavu sličnom onom koji koriste pametni telefoni i tablet računala, uz dodavanje glasovnih kontrola kako bi se što manje ometalo vozača pri vožnji.

–    Predviđanje prepreka –

Mercedes-Benz je već predstavio nešto slično koristeći kamere i lasere za mjerenje cestovne površine. Audi planira koristiti sustav s kamerom koji će skenirati cestu 20 metara unaprijed, te prilagođavati automobil stanju na kolniku. Kamera bi bila ispod retrovizora, dok bi dodatak bili i PMD radarsko-laserski detektori.