Kako izabrati električni roštilj

      Nema komentara na Kako izabrati električni roštilj

Oglas

Kako izabrati električni roštilj

Električni roštilji su popularna zamjena za klasične roštilje. Prikladni su za stanove, manje balkone i terase. Njihova prednost je i kuhanje bez masnoće te što se dobar dio masnoća iz mesa ukloni takvim pečenjem. Upravo zbog toga iz godine u godinu postaju sve popularniji. Ako planirate kupovinu električnog roštilja ovo su neke od stvari o kojima biste trebali voditi računa.

Prvo biste trebali odlučiti kako i gdje ćete ga koristiti. Za sendviče, doručak, povremene hamburgere, hot dog i slično bolji izbor su preklopni roštilji. Ako želite roštilj za meso i ribu, tada je bolji izbor otvoreni električni roštilj.

Veći električni roštilji imaju veću površinu i više hrane možete pripremiti odjednom, no da li to vama treba?! Veći će zauzimati više prostora i pri svakom pečenju trošiti više električne energije.
Mnogi električni roštilji imaju podesive termostate koji omogućavaju podešavanje temperature.

Prednost preklopnih roštilja je što zagrijavaju hranu s obje strane, hranu ne treba okretati, te se tako skraćuje vrijeme za pripremu hrane. Iako i dalje morate čekati sa stavljanjem hrane na roštilj dok se zagrije. Neki noviji modeli imaju i otvoreni prostor te omogućuju pečenje nekoliko različitih vrsti hrane istovremeno. Ukoliko su te strane odvojive i lakše se čiste, roštilj ima dodatni plus.

Otvoreni električni roštilji imaju jednu površinu za pečenje, koja se nalazi iznad postavljenog pleha koji skuplja masnoću. Slično kao i roštilji na ugljen, ovi su jako dobri za pripremu mesa i ribe. Ako vam je cilj postići što sličniji okus pravom roštilju, a nije vam bitno vrijeme kuhanja, tada će otvoreni električni roštilj biti bolji izbor. Obratite pažnju na širinu rešetki kako vam hrana ne bi propadala između.

Ako ste zabrinuti za stvaranje dima u zatvorenom prostoru bolji izbor će biti otvoreni roštilji s plehom ispod jer u njih možete dodati vodu koja će smanjivati mogućnost nastanka dima budući da će ona ohladiti kapi masti koje budu padale.

Provjerite da li roštilj ima rupe ili rešetke za odvod masti. To je svakako jedna od bitnih karakteristika roštilja. Ako ima dublji i čvršći pleh za skupljanje masnoća, to je manja mogućnost da se masnoće šire okolo.

Ako vam je bitna jednostavnost korištenja, ali i čišćenja tražite roštilj s površinama na koji se manje lijepi masnoća i hrana. Provjerite i da li se može pleh koji skuplja masnoću lako vaditi te prati u perilici posuđa.

Također neki roštilji imaju odvojive dijelove koji se mogu prati u perilici posuđa, uključujući rešetke, te bi bilo dobro da i to provjerite.

Top 5 električnih roštilja

Odgovori

*