Pravila telefonskih poziva na početku veze

      Nema komentara na Pravila telefonskih poziva na početku veze

Oglas

prvi-spoj-2

Pravila telefonskih poziva na početku veze

Kada ste napokon dobili željeni broj, morate se odlučiti i nazvati. Kako bi razgovor prošao što bolje držite se slijedećih pravila:

Neka razgovor bude kratak. Ne trebate odmah na početku voditi duge telefonske razgovore.

Na kraju razgovora ostanite jasni, nemojte završavati razgovor s nekom upadicom ili šalom. Ona će se toga najviše sjećati te nema potrebe da razmišlja što ste vi s tim mislili.

Nemojte samo nazvati kako bi popričali s njom. Razgovor bi trebao imati svrhu. To bi uglavnom trebao biti poziv na piće.

Pripremite se za razgovor kako biste izbjegli neugodnu tišinu.

Budite pozitivni. Nije važno da li ste imali težak dan, da li vas je netko naljutio… Takve razgovore ostavite za poslije.

Kod prvog poziva izbjegavajte ostavljanje poruke na sekretarici. Ako se ne javi kada prvi put nazovete slobodno poklopite i pokušajte ponovno. Tek nakon drugog poziva možete ostaviti poruku. Nakon toga bi trebali čekati da se ona javi vama.

Nazovite u pristojno vrijeme. Nemojte je zvati u radnom vremenu. Bez obzira da li radi ili ne to je vrijeme kad se obavljaju razni poslovi te možda neće biti u mogućnosti javiti se ili neće moći normalno razgovarati. Sigurno ne želite da vam se javi dok čeka u redu u banci. Također nemojte zvati petkom i subotom navečer, čak i ako doma sami gledate film ona to ne treba znati.

 

Odgovori

*