Seiko satovi – pregled nove kolekcije Seiko satova

Seiko satovi

Seiko satovi – pregled nove kolekcije Seiko satova

Seiko nije novo ime u industriji satova, no uvijek je negdje u vrhu i uvijek je popularan. Seiko je započeo 1881. kao K. Hattori & Co. te se u 1924. pretvorio u Seiko Corporation. 1938. Seiko proizvodnja je dostigla milion satova godišnje.

Osim što je imao tradiciju i ime, Seiko nikad nije zaostajao kvalitetom i inovacijama za drugim proizvođačima. Prvi je uveo quartzni sat. 1992. uveden je Seiko Kinetic sat na kojem se pojavljuje animacija kada se ne koristi, a sam se resetira na pravo vrijeme dok ga protresete. Seiko radi različite satove, od satova dostupnih svima do luksuznih satova. Seiko obuhvaća nekoliko linija satova:

Seiko Astron satovi
Seiko je 1969. godine predstavio na tržištu prvi kvarcni sat Seiko Quartz Astron 35SQ koji koji je pokrenuo revoluciju na tržištu ručnih satova. 2012. Seiko je predstavljanjem Seiko Astron GPS Solar pokazao da je i dalje inovator na tržištu. Sat je imao super precizne inovacije, te usvajao tehnološke novitete. I dalje satovi iz ove linije predstavljaju novitete i dižu tehnologiju na novu razinu.

Seiko Premier
Ova linija Seiko satova predstavlja elegantne satove klasičnog, ali i modernog dizajna.

Seiko 5 Sports
Ovi satovi preko 50 godina pružaju visoku razinu pouzdanosti, trajnosti i performansi.

Seiko Presage satovi
Seiko Presage kombinira tradicionalno zanatstvo izrade satova i Seiko stil, te kao rezultat nudi kvalitetne satove i dugotrajne performanse.

Seiko Prospex satovi
Seiko Prospex satovi pomiču granice, za ljubitelje sporta i avantura oni su odličan izbor.

Sat Seiko Prospex SLA039 osvojio je nagradu za dizajn iF DESIGN AWARD 2021. Na natječaju je bilo oko 10.000 prijava iz preko 50 zemalja. Sart ej predstavljen prošle godine, a ustvari je redizajnirani jedan od značajnih satova iz Seiko povijesti. S obzirom da je spadao u kategoriju satova za ronjenje ne iznenađuju njegove boje. Elegantan plavi sat s plavo sivim brojčanikom predstavlja ljepotu mora i refleksiju svjetlosti.

Što donose nove kolekcije Seiko satova?

Seiko Prospex satovi

Seiko Prospex satovi pomiču granice, odličan su izbor za ljubitelje sportova, za avanture bilo u vodi ili na kopnu.

Seiko Prospex satovi ove sezone donose limitiranu kolekciju satova koje su proizvedene u samo 500 komada. Sat ima trostruku kopču sa sigurnosnom bravom, otporan je na vodu, te ima ugrađene dragulje.

Srebrni Seiko satovi

Srebrni satovi su klasika te se mogu naći u potpuno srebrnoj boji, ali i ui raznim kombinacijama s drugim bojama. Uglavnom je unutrašnjost sata u boji. Satovi su od titana, s kristalnim premazom, antirefleksni premaz na unutrašnjoj površini, a preciznost je +/- 1sekunda dnevno odnosno +/- 15 sekundi mjesečno.

Neka uobičajena kombinacija je srebrna sa crnom unutrašnjosti.

No, u kolekciji se mogu pronaći i razne druge boje u kombinaciji sa srebrnom poput bijele, različitih nijansi plave, zelena, smeđa…

Crni Seiko satovi

Crni satovi iz ove kolekcije slično kao i srebrni dolaze u različitim varijacijama, te je izbor veliki, ne samo u kombinaciji boja nego i u drugim detaljima.

Seiko Astron satovi

Za ovu kolekciju satova se može reći da je istovremeno klasična, moderna i tradicionalna, zanimljiva i posebna.

Ovi satovi nude specifičnu brzu prilagodbu na vremenske zone, kvalitetnu GPS vezu, tri neovisna motora za kazaljke. Caliber 5X zahtjeva samo tri sekunde za prilagodbu iz jedne vremenske zone u drugu. Satovi su izuzetno kompaktne veličine, Astron 5X Dual Time je je posebno tanak te među najtanjim satovima.

Seiko Presage satovima

Seiko Presage satovi su kombinacija tradicionalnog, originalnog i modernog. Seiko Presage satovi obuihvaćaju Prestige liniju i Basic liniju.

Seiko Basic linija obuhvaća odličan izbor satova, kombinacije boja, te različito remenje. Većina satova dolazi u varijacijama remenja i boja, te ih se može prilagoditi svome stilu.

Seiko Presage Prestige linija

Seiko 5 Sports satovi

Seiko 5Sports iako nose u nazivu riječ sport postoje u varijanti za sportski stil – Sports Style satovi, satovi za odijela -Suits Style, posebni stil satova – Specialist Style, Street Style, te Sense Style.
Seiko Sports Style satovi

Seiko Suits Style satovi za poslovan stil odijevanja.

Seiko Street Style satovi za popularni ulični stil.

Ostavite komentar

*