29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Što kombinirati uz sivo odijelo

Sivo odijelo je praktično i prilagodljivo mnogim poslovnim situacijama. Ono odgovara za većinu radnih mjesta, a dobar je izbor i za razgovor za posao. Njegova prednost je što nije previše formalno...

Kombinacije uz sivo odijelo

Sivo odijelo je praktično i prilagodljivo mnogim poslovnim situacijama. Ono odgovara za većinu radnih mjesta, a  dobar je izbor i za razgovor za posao.

Njegova prednost je što nije previše formalno, a možete ga nijansama sive boje prilagoditi situaciji, godišnjem dobu i vašem stilu. Kombinacija uz sivo odijelo je zaista puno, a dodatno jer i sivo odijelo može biti tamnije i svjetlije, te je prilagođeno svim godišnjim dobima.

Muško sivo odijelo je tako reći klasika. Ono je odijelo koje odgovara nekim ležernijim prilikama ali i strogo poslovnim. Najčešće bi izbor boje trebao pratiti priliku, te što je formalnija prilika odijelo bi trebalo biti tamnije. Upravo to je jedna od velikih prednosti ovo odijela. Siva odijela se mogu pronaći u brojnim nijansama, te prilagoditi kako situaciji tako i osobnom izboru, tenu ili boji kose. Općenito će svjetlija siva odijela bolje pristajati svjetlijim tipovima, dok će na preplanulim osobama dobro izgledati tamno siva odijela.

Za nešto drugačiji i zanimljiv dojam mogu se birati popularna siva odijela s uzorkom. Iako su se u posljednje vrijeme vratili na velika vrata, još uvijek se mnogi ustručavaju, iako je to odličan način za modernizaciju i promjene u poslovnom looku.

Kravata – uz sivo odjelu možete nositi i šire i uže kravate. A i s bojama možete eksperimentirati jer se većina boja dobro slaže sa sivom. Kravata u kontrastnoj ili nekoj jačoj boji može podignuti cijeli look i dojam koji ostavljate. Također su zanimljiv izbor kravate s uzorkom.

Džemper – za hladnije dane ispod sivog odijela možete kombinirati tamni džemper i svijetlu košulju.

Majice – za ležeran dojam ispod sivog odijela se može odjenuti majica, te će majica u sličnoj boji kao odijelo dati ležeran, a elegantan look.

Košulja – izbor boja košulja koje se mogu kombinirati sa sivom je ogroman i može se izbor košulje prilagoditi željama. Ali ono što je bitno je da košulja bude uredna i dobro ispeglana.

Remen – jednostavan i uzak remen bit će dobar izbor uz sivo odijelo.

Cipele- Uz sivo odijelu odgovara širok raspon obuće. Za ležerniji look dobar izbor mogu biti tenisice. Dok će za svakodnevne pa čak i strože poslovne prilike smeđe cipele biti klasičan izbor. Također, u sredini se nalaze i kombinacije s plavom ili sivom bojom, iako će kod izbora plavih ili sivih cipela biti bitno pogoditi pravu nijansu ovisno o podtonu odijela. Tamne cipele, odnosno crne bit će dobar izbor za svečanije prilike.

Neke od ideja uz što kombinirati sivo odijelo:

Svijetlo sivo odijelo s bijelom košuljom i crnim cipelama.

Sivo odijelo kombinirano s majicom i smeđim cipelama.

Sivo odijelo
ZEGNA

Sivo odijelo u kombinaciji s košuljom na pruge.

Sivo odijelo
Canali

Sivo odijelo s odlično kombinira skoro sa svim bojama kravata.

Ideje za kombiniranje sivog odijela iz nove kolekcije Brunello Cucinelli: