Kombinacije kravate, košulje i odijela za svaku priliku

  • U testu ćete pronaći ideje i prijedloga kako odabrati košulju i kravatu ovisno o prilici gdje je nosite.

Različite situacije zahtijevaju različit stil odijevanja, čak i kad se radi o naizgled istoj odjeći kao odjelu s kravatom. Ovo su neke od ideja kako kombinirati odijelo, košulju i kravatu i u kojim situacijama:

–    Klasičan, jednostavan i profesionalan stil

Najsigurniji i najkonzervativniji način kombiniranja su klasične boje, tamno sivo odijelo i bijela košulja. Ovakva odjeća je dobra za prvi dojam, za razgovore za posao, odlaske na sud, konzervativne poslovne sastanke… Kravata koju izaberete za ovakvu kombinaciju treba dodati boju, ali i kontrast no istovremeno ne bi trebala biti previše upečatljiva. Najbolji izbor bi bile nijanse tamnocrvene i tamnoplave, a uzorak pruge. S ovakvim izborom odjeće nećete djelovati moderno, ali hoćete pouzdano, profesionalno i klasično.

–    Prugasta kravata na košulji s prugama

Prugasta košulja u kombinaciji s kravatom na pruge je nešto manje idealna za prvi dojam. Ovakva kombinacija je manje formalna, te stoga prikladna za one koji nose odijelo i kravatu svakodnevno. Kada imate ovakvu kombinaciju neka vam odijelo bude jednobojno. Pruge na košulji bi trebale biti tanje od onih na kravati.
Najpopularnije boje u ovakvim kombinacijama na košulji i kravati su bijela i plava, siva i bijela, bež i bijela te ružičasta i bijela.

–    Kravate u boji

Razbijanje monotonije u poslovnoj odjeći je potpuno svakodnevna stvar i nema u tome ništa neobično. Boje birajte prema raspoloženju, ali i prema tome koja vam pristaje. Za one sklone klasičnim kombinacijama dobar izbor će biti u istoj boji kravata i košulja koje se razlikuju samo u nijansama, kravata bi trebala biti tamnija od boje košulje. Česte kombinacije su u plavoj boji, dok se mnoge druge boje prilagođavaju godišnjem dobu te se za jesen preporučuju kravate u sljedećim bojama: zagasito narančasta, tamno zelena, tamno plava, a dok su za proljeće prikladnije ružičasta, svijetlo plava, svijetlo zelena, žuta. Kravata u boji je dobar izbor za klasičan i profesionalan izgled koji nije monoton.

–    Odijelo od grublje tkanine ili s uzorkom

Ovakva odijela su obično rezervirana za zrelije muškarce kojima je odijelo stil života. Ovo je jedna više casual kombinacija.

–    Ružičasta košulja


Svijetle ružičaste nijanse kako košulja tako i kravata su već neko vrijeme jako popularne. One pokazuju da pratite modu. Previše ovakvih boja (u koju spadaju i koraljna, ljubičasta…) često se percipira kao samodopadno i arogantno. Kombinacijom ružičaste kravate i košulje možda ćete biti moderni, ali to nije najbolji izbor za razgovore za posao i općenito prvi dojam. Ovakve boje je bolje kombinirati s neutralnijim poput plave ili sive kako bi se ublažio dojam. Kombinacijom poput ove svijetlo ružičasto i plavo postižete sklad konzervativnog i modernog.

2 komentara

  1. Prikazivanjem ovih kombinacija kravata odela i košlja pomoćit će te mnogim muškarcima da znaju kombinovanit odelo, košuljju i kravatu.I uopšte da znaju boje kombinovati u odevanju.

Ostavite komentar

*