29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Komentari koje joj ne smijete reći

Veze su kompromis. Ali morate znati kada i kako napraviti kompromise. Postoje stvari oko kojih se vrijedi boriti i zadržati stav i stvari kada je bolje povući se. Muškarci i žene o mnogim stvarima razmišljaju drugačije...

Komentari koje joj ne smijete reći

Veze su kompromis. Ali morate znati kada i kako napraviti kompromise. Postoje stvari oko kojih se vrijedi boriti i zadržati stav i stvari kada je bolje povući se.
Muškarci i žene o mnogim stvarima razmišljaju drugačije, djeluju drugačije i percipiraju stvari drugačije.
Sljedeći primjeri vam mogu pomoći izbjeći mnoge svađe, te uštedjeti mnogo energije i vremena, a možda čak i spasiti vezu.

Izbjegavajte sljedeće teme i komentare:

–    Njen stil –

Ne samo da vaša djevojka ili supruga komentira vaš stil, nego očekuje i da je poslušate. One se često brinu da su muškarci prikladno odjeveni i kako bi izgledali dobro. No, to ne znači da i vi trebate vratiti istom mjerom. U stvari, trebali biste izbjegavati negativne komentare njene odjeće osim ako stvarno ne mislite da nešto treba promijeniti. Komentari poput: „Nije li to malo prekratko? Je li ti to prikladna odjeća? Jesi li se malo udebljala?“ sigurno nisu nešto što većina žena želi čuti. Ako vam se čini da su to dvostruki standardi, vjerojatno jesu. Ali da li vam je toliko bitno da želite potaknuti svađu.

Kako popraviti štetu:
Ako ste slučajno komentirali njene nove cipele ili težinu ispričajte se i dodajte neki kompliment o nečemu na njoj što vam se sviđa.

–    Njena kuhinja –

Ne može svaka žena napraviti umak kao vaša mama, ali najmanje što želi je to čuti. Malo stvari iritira žene kao usporedba s kuhinjom vaše mame.

Kao drugo –  nikada nemojte vrijeđati njeno kuhanje. Čak i ako je stvarno loše ispalo, pronađite nešto pozitivno, pohvalite bar pokušaj da nešto skuha.
Kako popraviti štetu:
Skuhajte romantičnu večeru.

–    Spominjanje  bivših –

Nemojte ni o svojim ni o njenim bivšima govoriti loše. Kakvi god bili u jednom trenutku su vam odgovarali. Sigurno ako kažete da je njen bivši bio kreten, ona će ga početi braniti. Vrlo lako i brzo ćete se naći na osjetljivom terenu.

Kako popraviti štetu:
Ispričajte se.

–    Generalizirate stavove o ženama –

Možda ne vozi dobro, ali onda joj recite što radi pogrešno. Komentar da sve žene loše voze sigurno nije nešto što želi čuti. Nakon toga teško će prihvatiti vašu sugestiju, a vrlo vjerojatno ćete započeti raspravu.

Kako popraviti štetu:

Ispričajte se i recite da ne mislite tako, da mnogi muškarci iste te stvari rade loše. Recite da bi bila puno bolja u tome nečemu kada bi samo malo obratila pažnju na…

–    Njene prijateljice –

Sigurno ne želi čuti loše komentare o osobama koje poznaje mnogo duže nego vas, vjerojatno i sama zna njihove mane. Ali ono što još manje želi čuti od negativnih komentara je da je neka prijateljica: zgodna, seksi, komad…

Kako popraviti štetu:
Ako ste rekli nešto negativno, dodajte i neku pozitivnu osobinu. Ali nikako iz druge skupine komentara. Ako ste pak rekli da je zgodna, predložite da je upoznate s nekim prijateljem, poznanikom kako biste pokazali da niste govorili u svoje ime nego općenito.

–    Nemojte joj nuditi bilo kakva rješenja –

Ako vam kuka o nečemu možete joj pomoći riješiti problem. Ali nemojte nuditi bilo kakve prijedloge samo zato da je se riješite. Ona vjerojatno niti ne očekuje od vas rješenje nego samo želi ispričati o čemu se radi. Vjerojatno želi vašu potporu, a ne loše savjete.

Kako popraviti štetu:
Recite da je situacija kompleksna i da je razumijete.

–    Njena obitelj –

Obitelj je vrlo osjetljiva tema. Ona ih poznaje cijeli život, zna njihove mane, voli ih… Dakle ona se može naljutiti na njih, može reći nešto loše o njima, ali vi to nemojte potvrđivati niti komentirati. U protivnom će ako ponovite istu rečenicu koju je i ona rekla, napasti vas i braniti njih. Složite se s njom, ali recite da svaka obitelj ima dobre i loše dane. Bez negativnih komentara.

Kako popraviti štetu:
Ako ste već rekli nešto negativno, ispravite to s drugim pozitivnim komentarima, pohvalite (iskreno) druge članove obitelji.