COVER magazin.com

Muške zimske jakne – najnoviji trendovi 2022/2023.

Muške zimske jakne

Muške zimske jakne – najnoviji trendovi

Muške jakne za zimu su podložne trendovima, ali osim toga bitno je procijeniti za što vam jakna treba te birati tip jakne ovisno o potrebama. Da li ste više na otvorenom ili vam jakna treba za odlaske na posao?

I ove sezone stilovi se razlikuju, te ih nije teško prilagoditi osobnim potrebama.

Zimske jakne srednje duljine prikladne su za raznovrsne događaje, stoga nije čudno da su upravo takve jakne jedan od najčešćih izbora. One često mogu poslužiti za poslovni look kao i za casual situacije.

Parka muške zimske jakne su odličan izbor za ovu sezonu. One su istovremeno moderne, praktične i tople. nisu strukirane,t e nemaju dojam prošivenih jakni kao klasične perjanice, što im omogućava dodatnu raznovrsnost kombiniranja na različite odjevne predmete i za različite situacije. Ovisno o potrbama možete birati parke punjene perjem (perje i/ili paperje) kao i s različitim sintetičkim punjenjem. Parke imaju kapuljaču koja je i funkcionalna i dekorativna, a često se na kapuljači dodatno nalaz krzno.

Prošivane muške zimske jakne su malo napuhane, djeluju toplo te donekle sportski, iako novije varijante ovih jakni se mogu uklopiti u različite lookove. Ove jakne su idealne preko odijela, za putovanja… Ovakve jakne mogu biti duže ili kraće. Njih ne treba miješati s klasičnim prošivenim perjanicama, budući da su ove često prošivane na različite načine, tanje te su negdje između jesenske i zimske jakne.

Jakne punjene perjem ili paperjem u klasične tople muške zimske jakne. Ovakve jakne se također mogu odjenuti u vrlo različitim situacijama, iako nisu preporučljive za posebno elegantne prilike ili poslovne situacije kada se očekuje strogo poslovni dress code.

Za takve svečanije ili izrazito poslovan look bolji izbor su kaputi kao i tanje jakne.

Jakne s kapuljačom skoro da nisu posebna vrsta jakni, budući da mnoge varijante jakni mogu biti s kapuljačom ili bez.

Bomber jakne su uvijek u trendu, skoro da ne postoji razdoblje kada u nekoj varijanti nisu bile popularne. Mogu biti od kože kao i drugih materijala, te unutrašnjost varira o tome koliko jakna treba biti topla. Dodatno će na nekim ovakvim jaknama biti naglašeno krzno.

Za moderniju poslovnu varijanti prikladne su ovakve jakne u nešto dužoj izvedbi.

Općenito za poslovne varijante birajte jakne koje su glađeg vanjskog izgleda, dok što su više napuhane i prošivane, to više djeluju sportski.

Neutralne boje poput smeđe, bež, crne, sive i plave su skoro uvijek moderne, ali neutralne, dok će jače boje biti upečatljivije.

Topla perjanica ne izlazi iz mode, ali se mijenjaju dužine i boje jakni. Kakve su ove sezone moderne pogledajte ispod:

Zara muške zimske jakne

Tommy Hilfiger muške zimske jakne

Boss muške zimske jakne

Kada birate između sintetičke jakne i jakne punjene perjem i paperjem treba uzeti u obzir nekoliko elemenata. Prvo uzmite u obzir za što vam treba jakna.

Paperje i perje je prirodni izolator odnosno zadržava toplinu te je dobar izbor za prilično hladne dane i takve vremenske uvjete. Perje i paperje je prirodno prozračan materijal. Prednost ovog punjenja jakni je i njegova mala težina, uglavnom su jakne punjene perjem i paperjem lagane.

Nedostatak je što ovo punjenje ne podnosi dobro vlagu te se teško suše. Ukoliko su rađene od materijala koji nije otporan na kišu, kada se smočite postaje zahtjevno osušiti jaknu.
Sintetička punjenje imitiraju često perje, ali može funkcionirati i kada se smoči. Punjenje se radi od sintetičkih vlakana, uglavnom ispreplitanjem što stvara međuprostor koji je dobra izolacija. Često će jakne punjene sintetičkim materijalima biti nešto teže od onih punjenih perjem.