19. srpnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Koliko često prati mušku odjeću?

Donje rublje i čarape treba prati nakon svakog nošenja. Odnosno nakon jednog nošenja ubacite ga u košaru s prljavim rubljem. Košulje operite nakon jednog ili dva nošenja...

 

Koliko često prati mušku odjeću?

–    Donje rublje i čarape –

Donje rublje i čarape treba prati nakon svakog nošenja. Odnosno nakon jednog nošenja ubacite ga u košaru s prljavim rubljem.

–    Košulje –

–    Košulje operite nakon jednog ili dva nošenja. Ako nosite potkošulju i ne znojite se previše tada ih možete odjenuti dva puta.

– Hlače –

– Ovisno o okruženju u kojem radite hlače možete odjenuti i nekoliko puta. To se naravno ne odnosi na situaciju ukoliko ste na njih prolili nešto.

–    Džemperi –

Ako ispod nosite ispod majicu ili košulju tada džemper možete odjenuti i nekoliko puta, ovisno o situaciji to bi bilo pet do šest puta.

–    Odijela i sakoi –

Obično ih možete nositi više puta prije pranja, osim ako imaju vidljivu mrlju. U svakom slučaju između nošenja ih malo prozračite, najjednostavnije tako što ćete ih staviti na vješalicu i iznijeti na balkon, a ako nemate prostora za to možete i u kupatilo nakon tuširanja kada je zrak vlažan i mirisan.

–    Odjeća za sportske aktivnosti, teretanu i slično –

Nju bi trebalo prati nakon svakog nošenja. Tada je znojenje najjače i vjerojatno odjeća neće izdržati dva nošenja.

–    Jakne –

Kao i odijela jakne možete nositi više puta. Ukoliko ste bili u zadimljenim prostorima obavezno ih iznesite na zrak prije sljedećeg nošenja. Najbolje ih je ostaviti preko noći na balkonu.

–    Odjeća za spavanje –

Pidžame možete odjenuti nekoliko puta, u prosjeku tjedan dana između pranja. Ako se tuširate prije spavanja tada pidžamu možete prati svakih deset dana.