19. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

U čemu su žene bolje od muškaraca

U čemu su žene bolje i gdje prolaze bolje od muškaraca

–    Ženska ulaganja su opreznija i mudrija –

Iako će na ovu tvrdnju mnogi negativno reagirati, ali istraživanja su pokazala da su žene kod ulaganja opreznije od muškaraca. Proučavanje 35.000 ulagača pokazalo je da  muškarci 45% više mijenjaju svoja ulaganja (bilo da se radi o kupoprodaji dionica, promjenama fondova i slično) dok im je povrat na sredstva 3% manji nego kod žena. Muškarci su skloniji rizičnijim ulaganjima i brže odustaju dok su žene opreznije kod izbora i duže se zadrže na istom izboru.

–    Iako se često čuje da žene zarađuju manje, novi trendovi pokazuju suprotno –

Istraživanje u Americi koje je obuhvaćalo 150 gradova pokazalo je da single žene ispod 30 godina u 147 od 150 gradova zarađuju više od muškaraca. Iako ukupan prosjek ide u korist muškaraca, mlađe generacije žena sve češće zarađuju više od muškaraca. Kako se u globalnom svijetu trendovi brzo šire vjerojatno će se vrlo brzo i u Hrvatskoj pojaviti slična situacija. Također, u Americi za vrijeme krize od 2007.godine od ukupnog broja osoba koje su ostale bez posla 80% su muškarci.

–    Preživljavaju bolje nezgode i nesreće –

Testosteron utječe na muškarce kada se radi o većim traumama. Istraživanje koje je provedeno na 48.000 ispitanika koji su doživjeli veliki gubitak krvi pokazalo je da muškarci imaju 14% manje šanse da prežive.

–    Žene su zdravije –

Istraživanja su pokazala da oko 20% žena jednom tjedno jede brzu hranu dok to radi oko 33% muškaraca. Dodatno, istraživanja su pokazala da žene imaju bolji imunološki sustav, te manju vjerojatnost za razvoj raka. Uz sve to ne čudi činjenica da žene žive dulje.

–    Više ulažu u obrazovanje i više uče –

Možda ste i vi primijetili da na mnogim usavršavanjima, tečajevima i seminarima ima više žena nego muškaraca. U posljednje vrijeme sve veći broj žena ima visoko obrazovanje te se dodatno usavršavaju što vodi ka prijašnjoj tvrdnji da mlade žene zarađuju više od muškaraca. Žene ne samo da se upisuju više na fakultet nego i u većem postotku ga završavaju u roku.

–    Bolje se nose sa stresom –

Već znate da se žene i muškarci nose sa stresom na različite načine, no, prema istraživanjima žene to rade bolje i uspješnije.