29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Zanimanja od kojih se očekuje najveći rast sljedećih godina

Situacija na tržištu rada nije laka, mnogi teško pronalaze posao, a među njima su i mladi bez radnog iskustva.

Situacija na tržištu rada nije laka, mnogi teško pronalaze posao, a među njima su i mladi bez radnog iskustva. Ako ste tek u izboru zanimanja, tražite smjer u koji se preškolovati ili u kojem se usavršavati,  prema nedavnim istraživanjima, ovo su poslovi od kojih se očekuje najveći rast, tj. najveća potražnja za njima kroz sljedećih nekoliko godina.

–    Specijalisti za marketing i istraživanje tržišta –

Da bi ste bili dobar marketinški analitičar trebat će vam i dobre matematičke sposobnosti,  ali i analitički način razmišljanja. Predviđena stopa rasta je 29% godišnje.

–    Specijalist za smanjivanje troškova –

Sve veća globalna konkurencija otvorila je vrata ovom zanimanju. Oni kalkuliraju potrebna sredstva, novac, vrijeme i rad. Predviđena stopa rasta je 29% godišnje.

–    Financijski analitičar –

Prikupljanje podataka, analiziranje i izvještavanje kako bi se donosile bolje investicijske odluke. Predviđena stopa rasta je 20-28%godišnje.

–    Menadžment analitičari –

Menadžment analitičari istražuju, prikupljaju i analiziraju podatke, neprestano su u toku s najnovijima tehnikama i zbivanjima na području u kojem rade, a sve to kako bi poduzeće bilo uspješnije. Predviđena stopa rasta je 20-28%godišnje.

 

–    Inženjeri građevine –

Građevina i dalje ostaje jedan od bitnih segmenata u svijetu, a posebno su traženi inženjeri građevine za projektiranje mostova, autoputova i zračnih luka. Predviđena stopa rasta je 10-19 %godišnje.

 

–    Analitičari i projektanti računalnih i informatičkih sustava –

Tehnologija i njena upotreba je sigurno jedno od područja gdje će se inovativnost cijeniti i sljedećih godina. Predviđena stopa rasta je 10-19 %godišnje.