Jeste li spremni za očinstvo?!

7. svibnja 2010. 0 By M stil

ocinstvo

Naravno ne postoji idealno vrijeme za postati otac. Različita istraživanja provedena do sada dala su različite rezultate, ovisno na čemu su se temeljila. Stariji očevi su sigurniji u sebe i bolje stoje financijski, dok su prednosti mlađih očeva više energije i bliža sjećanja iz djetinjstva.

Jeste li spremni za roditeljstvo?

Dosta mladih muškaraca ne razmišlja o tom pitanju. Najčešće namjeravaju postati očevi kada se to dogodi, neovisno o godinama. Vjerojatno je to i najzdraviji način razmišljanja, jer za biti dobar otac nisu presudne godine, ni novac. Jedino pitanje koje biste zaista trebali postaviti želite li znati jeste li spremni je : Kakav je moj odnos s partnericom?

Ako vam se dogodilo slučajno roditeljstvo i ne namjeravate započeti zajednički život s djevojkom, ne propustite sudjelovati u djetetovom životu. Budite uz svoje dijete bez obzira na sve. Ne dopustite da vas godine, njeni ili vaši rođaci spriječe u toj namjeri. Ovo je važan životni ispit i ne dopustite da prođete loše na njemu.

Na kraju krajeva, to je vaše dijete i vi ćete njemu biti svojevrsni heroj, uzor na koji će se trebati ugledati. Pokažite se u najboljem svjetlu.

Učinite sve kako biste podupirali djetetovu majku. Po svoj prilici, još ćete je dugo viđati u svom životu, dajte sve od sebe i izgradite korektan odnos.

Potrudite se osigurati toplo okruženje djetetu kad god imate priliku provoditi vrijeme s njim. Možda ćete morati raditi nešto više kako biste mogli platiti povećane troškove, ali dijete, također i njegova majka, trebaju pomoć u izgradnji doma.