COVER magazin.com

Kako nositi tenisice na odijelo

Kako nositi tenisice na odijelo

Nekad zabranjena kombinacija, koja je izazivala podsmijehe, danas je postala sastavni dio muške mode. Naravno, nećete nositi tenisice na vlastito vjenčanje (ili možda hoćete), ali u većini drugih prilika tenisice idu uz odijela. Možda upravo iz razloga što je nekad bila potpuno nezamisliva, ova kombinacija je mnogima još uvijek prepreka koju ne mogu preskočiti. No, moda i modna pravila se mijenjaju. Ne treba se uvijek držati starih pravila, ponekad je dobro i pokušati s nečim novim.

Tenisice su udobne, te je dodatni razlog zašto su dobar izbor kada se ima dosta obveza i naporan dan.

Ipak, uz odijelo (bar za sada) ne možete nositi najobičnije tenisice za sport, posebno ne za trčanje i košarku. Tenisice koje se nose uz odijelo moraju biti moderne, elegantne, po mogućnosti jednobojne i bez visokih đonova.

-1- Prvo pravilo koje trebate slijediti je da tenisice trebaju komplimentirati odijelu, a ne nagrđivati ga ili učiniti smiješnim. Izbjegavajte klaunske kombinacije.

-2- Ako ne znate odabrati boju, odlučite se za bijele tenisice. Bijele tenisice će vam uvijek dati elegantan izgled bez obzira koje boje bilo odijelo.

-3- Birajte odijela užih i kraćih nogavica. Na tenisice nikako ne idu hlače širokih dugih nogavica.

tenisice_odijelo_f

Ukoliko ste inače naviknuti kombinirati odijelo i cipele, te vam je teško kombinirati odijelo i tenisice, možete krenuti od nekih tenisica koje pomalo podsjećaju na cipele, odnosno da su neka prijelazna varijanta.

Isto vrijedi i obrnuto, odnosno da birate odijelo koje je neutralnih boja, ležernije, a ne strogo tamno odijelo. Proljeće i ljeto su prava prilika za to, budući da se tada općenito više nose svjetlija odijela. Klasično tamno odijelo s tenisicama može ne mnogima izgledati dobro, ali ako niste za tu kombinaciju tada se držite svijetlih boja, bež, svijetlo siva ili svijetlo plava će biti dobar izbor.

Ako tek krećete s kombinacijom odijelo i tenisice, tada birajte dane kada vam ne treba kravata, a odličan početak je neki casual stil kada niste niti u strogoj bijeloj košulji, nego nekoj ležernijoj ili ispod sakoa imate majicu.

Najvažnije je da se opustite i da se vi u tome osjećate ugodno. Pokušajte gledati na tu kombinaciju kao novi izazov i nešto što će malo promijeniti vaš look. Možda se vama kombinacija tenisica i odijela činila nekad nezamislivom, ali moda je stvar percepcije, te se pravila mijenjaju. Kao što se mijenja i stil odijela. Nekad su bile nezamislive uske ili hlače koje su iznad gležnja, dok su poslije postale uobičajene. Danas je teže pronaći hlače za odijelo koje su ravne i do poda, nego kratke hlače. Moda se mijenja kao i stilovi, stoga, ne trebate o promjenama razmišljati kao o kršenju nekih pravila, nego kao o prihvaćanju novih stilova.

Inspiraciju za lookove možete potražiti i ispod na slikama iz kolekcije Hugo Boss:

Mogućnosti kombiniranja su brojne, no, bitno je da se u tome osjećate opušteno, tek tada će look biti kompletno uspješan i dobar.

Boja majice se može uskladiti s tenisicama ili bojom potplate tenisica, ako je različita od tenisica. Osim toga detalji u nekoj boji na tenisicama mogu biti odličan način da ih spojite s ostatkom looka, bilo s bojom odijela ili s bojom majice ili košulje.

I dok su prije svijetle cipele bile rijetko izbor za tamna odijela, danas uz tamna odijela idu i skroz svijetle, odnosno bijele tenisice.

Muško odijelo i tenisice je stil koji i dalje nije strogo poslovan, te se u pravilu preskače za strogo poslovne situacije, ali istina već se pomalo može vidjeti i u takvim prilikama. No, najbolje je krenuti od nekog casual petka, ili u slobodno vrijeme, te se pomalo navikavati na ovu kombinaciju.