29. ožujka 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Utječe li tjelovježba na plodnost muškaraca

Ako želite dijete vjerojatno razmišljate o svojim navikama i preispitujete koje mogu naškoditi vašim potencijalima da imate dijete...

Utječe li tjelovježba na plodnost muškaraca

Utječe li tjelovježba na plodnost muškaraca

 

Ako želite dijete vjerojatno razmišljate o svojim navikama i preispitujete koje mogu naškoditi vašim potencijalima da imate dijete. U konačnici plodnost je najviše genetski faktor, a manje je ovisna o životnim navikama, ali ako već sumnjate da imate problema s plodnosti, tada svaki mali pomak znači puno.

Tjelovježba po pitanju muške plodnosti ima svoje lice i naličje. Održavanje zdravog životnog stila ključno je za plodnost muškarca, a zdrav životni stil uključuje redovitu tjelovježbu.

Dakle, umjerena i redovita tjelovježba svakako je poželjna i pozitivno utječe na plodnost. Ali ako želite dijete ne biste trebali pretjerivati s tjelovježbom. To znači da bi vam limit trebao biti do dva – tri sata tjelovježbe dnevno.

Dakle umjereno vježbanje svakako ima pozitivne učinke na vašu plodnost, posebno sportovi poput plivanja i trčanja, ali trebate izbjegavati sportove koji stavljaju pritisak na međunožje.

Vezano:

PLODNOST i GODINE (kod muškarca i žena)