Kakva je brada za vaše lice?

      Nema komentara na Kakva je brada za vaše lice?

Oglas

  • U tekstu ćete pročitati ideje koji oblik i tip brade odgovara vašem licu.

Kakva je brada za vaše lice?

 

Kao što postoje različite traperice i jakne za različite oblike tijela tako i isti oblik brade ne odgovara svima. Bradu kao i frizuru trebate prilagoditi sebi, ali i trendovima. Prvo morate procijeniti kakav je vaš oblik lica, a potom izabrati kakva vam brada najbolje odgovara.

– Kvadratni oblik lica –

Kvadratni oblik lica:

David Beckham je jedna od poznatijih osoba ovakvog oblika lica tako da možete tražiti inspiraciju u njegovom looku. Težite stilu koji će optički činiti lice okruglijim. Pustite bradu s vanjske strane nekoliko tjedana, a zatim koristite škare kako bi skratili duljinu. Ako želite potpuni look kao u Beckhama, za gladak styling oko usta i brade, najbolje bi bilo posjetiti brijača, bar u početku u početku, a poslije sami možete održavati konture što će biti prilično jednostavno.

 

– Oblik lica: pravokutnik / duguljast –

Oblik lica: pravokutnik / duguljast:

Brada bi trebala optički skratiti vaše lice, te stvarati privid ovalnog lica. Jedna od poznatih osoba koja ima ovakav oblik lica je Tom Ford. Kopiranje njegovog stila ne traži previše napora. Dovoljno je da bradu pustite da raste oko tjedan dana, ovisno o tome kako brzo raste, a zatim se brijete svakih nekoliko dana za održavanje čišćeg oblika.

 

– Okruglo lice –

Okruglo lice:

Izbjegavajte naglašene zaliske, te stanjite bradu kako biste promijenili dojam lica. Za vas su idealne stilizirane brade. Kanye West je jedan od primjera koji možete pratiti.
Možete brkove sa strane spojiti sa bradom. Najbolje će biti da posjetite brijača te da on napravi oblik koji želite, a potom sami održavajte look. Potrebne su vam oštre linije koje ćete održavati britvom. Ključ za ovaj izgled je da ostatak lica bude glatko izbrijan, tako da ćete morati investirati u dobar brijač, nekog visoke kvalitete brijanja.

 

– Trokutast oblik lica –

Trokutast oblik lica:

Muškarci s ovakvim oblikom lica imaju naglašenu bradu. Za vas je najbolji izbor brada u stilu Ryana Goslinga. To je malo razbarušena brada koju je dosta lako održavati. Sve što trebate napraviti je pustiti bradu da raste i s vanjske strane te održavati linije uz obraze i zaliske u dobroj formi, kao i ukloniti zalutale dlačice britvom.

 

– Oblik lica kruška / dijamant –

Oblik lica kruška / dijamant:

Ovakav oblik lica možete smekšati bradom. Zalisci neka budu dugi, ali slabo vidljivi. Stil koji možete pratiti je glumca Danea Cooka. Za ovakvu bradu morat ćete se strpiti da raste između dva tjedna do mjesec dana, ovisno o tome kojom brzinom raste.
Nakon što ste izdržali, koristite škare ili trimer, te britvu oko svih rubova za održavanje konture i oblika brade. Zalisci neka budu malo deblji od ostatka vašeg lica. Brada treba biti mješavina hrapave i uredne.

Pročitajte i:

Top 20 svjetskih brada

Odgovori

*