19. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Želite promjene, ali ne znate kakve

Mnogi se povremeno upitaju ima li sve to smisla i što žele dalje. To je potpuno normalno. Nisu ni prioriteti svakog muškarca isti. Ovo su neke stvari koje će vam pomoći u odgovorima na ova pitanja:

Želite promjene, ali ne znate kakve

Mnogi se povremeno upitaju ima li sve to smisla i što žele dalje. To je potpuno normalno. Nisu ni prioriteti svakog muškarca isti. Ovo su neke stvari koje će vam pomoći u odgovorima na ova pitanja:

–    Pronađite ono u čemu ste dobri –

Čemu raditi ono što ne volite umjesto onog u čemu ste dobri. Često se stvara osjećaj da neka zanimanja zarađuju puno, a neka malo. No, činjenica je da osobe koje su dobre u svome poslu zarađuju više. Osim toga ako radite što volite novac vam neće biti jedini motiv.

–    Pogledajte oko sebe –

Ponekad se toliko fokusiramo na sebe i ono što nam nedostaje da ne primijetimo ljude oko sebe. Kako drugi žive? Kako je njima na poslu? Možda se vama vaši problemi čine velikim jer ne vidite tuđe ili ne želite vidjeti.

–    Pronađite inspiraciju –

Sjetite se kako ste se osjećali kao dijete, što ste osjećali kada ste izabrali svoje zanimanje. Što vas je inspiriralo? Ponovno potražite nešto u tom poslu što će vas inspirirati.

–    Iskoristite slobodno vrijeme –

Iako možda radite posao koji nije baš idealan za vas, u slobodno vrijeme možete se baviti stvarima koje volite. Proučavajte tematiku na internetu koja vas zanima, idite na tečajeve, usavršavanja, izrađujte nešto kod kuće… Nakon određenog vremena moći ćete promijeniti karijeru.

–    Pronađite uzor –

Nemojte se oslanjati na naslovne strane časopisa, nego pogledajte oko sebe. Kakvi želite biti? Što želite raditi? Tko vam je uzor? Sagledajte sliku sa svih strana kako biste dobili realniji uvid u situaciju.

–    Okušajte se i u drugim stvarima, osim onim koje trenutno radite –

Život nije pravocrtna linija i ne morate se baviti samo jednim poslom. Posebno ako vam se on ne sviđa. Okušajte se i u drugim područjima. No, to ne znači da trebate potrošiti svu ušteđevinu na hobije.

–    Razmislite što vam se najviše isplati –

Ljudi često imaju neki plan, no usput ga zaborave i počnu raditi nešto drugo. Od nečeg se mora živjeti. Uzmite u obzir što vam se najviše isplati. Ako ste počeli raditi u nekom području koje nije vaša struka, nakon određenog vremena postajete kvalificirani za to i iskustvo vam može donijeti bolju plaću nego da se vratiti na prvotni smjer karijere.