20. travnja 2024.

M stil

Lifestyle portal za muškarce

Napravili ste nešto pogrešno, kako da vam oprosti?

Sitne pogreške ponekad mogu ostaviti većeg traga te se morate ispričati za njih. No, kako to napraviti da bude uspješno?!

Napravili ste nešto pogrešno, kako da vam oprosti?

Sitne pogreške ponekad mogu ostaviti većeg traga te se morate ispričati za njih.
No, kako to napraviti da bude uspješno?! Najbolji način je da se iskreno ispričate za ono što ste pogrešno rekli ili napravili te ponašate u skladu s tim.
Osim toga mogu vam pomoći i sljedeći načini:

–    Isprika s humorom –

Ovo neće pomoći ako se radi o stvarno ozbiljnoj stvari, no za mnoge sitne pogreške hoće. Malo karikirajte situaciju… Ovo će često biti učinkovitiji način nego da se rasplačete.

–    Isprika s emocijama –

Zamislite najgori mogući scenarij. Vaša djevojka vas ostavlja i sami hodate besciljno ulicom i razmišljate o njoj i svojoj pogrešci. Što biste joj tada rekli i kako biste tražili da vam oprosti? Tako postupite odmah.

–    Isprika uz obećanje da ćete se promijeniti –

Obećanje da ćete se promijeniti mora biti iskreno. Ona će vrlo lako prepoznati razliku ako to samo tako izgovorite i ako to zaista mislite.

–    Isprika uz ponudu da to nadoknadite –

Ovisno o tome kakva je pogreška bila možete predložiti nadoknadu. To ne mora biti nadoknada na isti način, nego iste težine. Sigurno znate nešto što bi je razveselilo ili što bi cijenila da radite.

–    Isprika uz predlaganje kazne –

No, to ne znači nekakvo oštro kažnjavanje, nego slično kao prethodna isprika uz nadoknadu. Trik je da učinite nešto zbog čega će se ona osjećati bolje, a što zna da je vama problem i da će vam doći kao kazna. Usisavanje, kuhanje, odlazak s njom negdje…